Η νοστιμιά του είναι μοναδική!
Eλαφρύ κ πολύ αγαπημένο Φρικασέ μανιταριών
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 μαρούλια πλυμένα τα βράζω για 5’λεπτα τα στραγγιζω
σοταρω σε μισό φ.τσαγιου ελαιόλαδου 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα χοντροκομμενα 1μεγαλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
500 γρ.μανιταρια λευκά φρεσκα καθαρισμενα κομμένα σε ροδέλες
συμπληρώνω τα μαρούλια ανακατεύω ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψηλόκομμενο μισο ματσάκι δυόσμο πλυμένο ψηλόκομμενο μαυροπιπερο 1 κ.σ. νοστιμια Bio
ρίχνω 1 κούπα ζεστό νερό αφήνω να βράσουν για 20-30 λεπτά αποσύρω από την εστία
χτυπώ τον χυμό ενός λεμονιού η μισου με 1κ.σ. κορν φλάουρ και λίγο ζουμακι από το φαγητό
περιχυνω το φαγητό παίρνει 2-3 βράσεις είναι έτοιμο εαν τα θέλουμε νηστίσιμα
εαν το θέλουμε αυγοκομμενο
χτυπώ 1 κρόκο αυγού με τον χυμό μισού λεμονιού και 1 κ.σ. κορν φλαουρ, προσθέτω από το ζουμί του φαγητού περιχυνω στην κατσαρόλα ανακατεύω ελαφρώς παίρνει 2-3 βράσεις εχει δέσει είναι έτοιμο
εάν θέλουμε βάζουμε σκέτο αυγολέμονο χωρις το κορν φλάουρ και στις δύο εκδοχές … είναι τέλεια χωρίς υπερβολή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου