Μπουκιά και απόλαυση το χταπόδι.
Ωραία ιδέα, σε μερίδες, σε πουγκάκια – Τι ωραίος μεζές
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χαμηλή φωτιά βράζω ένα ολόκληρο χταπόδι(800 γρ. ήταν το δικό μου)με λίγο νερό και 2-3 κ.σ.ξιδι βαλσαμικο μέχρι να μαλακώσει καλά.
Σ’ενα τηγάνι τσιγαριζω τα λαχανικά,2 καροτα,3 πατάτες κι ένα κρεμμύδι όλα κομμένα σε φέτες .
Προσθέτω 2 σκ.σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μπαχάρι ,2 δαφνοφυλλα και το χταπόδι κομμένο σε μερίδες.
Σβηνω με μαυροδάφνη και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω μία φλυτζάνα ζωμό από το χταπόδι κι αφήνω να πάρουν μια βραση.
Μοιρασα τα υλικά σε λαδόκολλες , έκλεισα τις μερίδες σαν πουγκιά έβαλα και φέτες ντομάτας επάνω και εψησα στους 170.β.αερα περίπου 45 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου