Η Συνταγή είναι από Eugenia Ntampa-Bak – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έκοψα, ζεμάτισα τα μελιτζάνια και τα κρεμμύδια, τα σοτάρισα με λάδι και λίγο τραχανά σταρένιο.
Στη συνέχεια έριξα γάλα 3 ποτήρια και τα μπαχαρικά μου, λίγο ζάχαρη, πιπέρι, αλάτι και λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι για να βράσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοίμασα τον κιμά, τον σοτάρισα στο λάδι αρκετά θα έλεγα.
Εσβησα με λίγο κρασάκι, έριξα το κρεμμύδι, τον πελτέ, τη ντομάτα, τις πιπεριές κόκκινες και πράσινες και έριξα το νεράκι για να βράσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ένωσα όλα τα υλικά μαζί.
Μελιτζάνα και κιμά έριξα πολλά τυριά, ότι αρέσει στον καθένα μας για να τσιχλώσει.
Εκοψα τα σπανάκια και την τσουκνίδα, τα έπλυνα
-1,5 κιλό σπανάκι
-Μισό κιλό τσουκνίδα
-Αλάτι, λάδι και λίγο αλεύρι
Εψησα πάνω- κάτω στους 200 βαθμούς
Για το ζυμάρι
-2 κιλά αλεύρι
-Αλάτι, ζάχαρι
-Λάδι, ξύδι
-Μαγιά ένα σακουλάκι
Στη μελιτζανοκοιμαδόπιτα 12 φύλλα και τρείς φορές βρέξιμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου