Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβρασα, ξάφρισα 1300 γρ. μοσχαρίσιο, (χτένι), έκοψα το λάχανο, 3 μεγάλα καρότα, 1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι, τα σωτάρουμε σε 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το λάχανο, αφήνουμε να μαραθεί καλά, προσθέτουμε από το ζουμί του κρέατος 2 φ.τσαγιού, 1 κουτάκι pummaro 250 γρ., μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά και τα κομμάτια του κρέατος.
Αφήνουμε να βράσει καλά το λάχανο, στο τέλος ρίχνουμε μαϊντανό πλυμένο ψηλοκομμένο.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
* Μερικές φορές το μαγειρεύουμε με τουρσί λάχανο ξαλμυρισμένο.
Είναι το αγαπημένο χειμωνιάτικο Βορειοελλαδίτικο φαγητό και ιδιαίτερα στην Θράκη το φαγητό των Χριστουγέννων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου