Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Tέλειο Mελωμενο φαγητό! Παραδοσιακοί γίγαντες αγαπημένοι


 Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ μουσκεύω 500 γρ. γίγαντες, την επομένη στραγγίζω και τους βράζω για 5-10 λεπτά, ξαφρίζω, στραγγίζω.

Εχω έτοιμο ζεστό νερό στην χύτρα ρίχνω τους γίγαντες και βράζουν για 30’λεπτα.

Ετοιμάζω την σάλτσα σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους, 3-4 σκελίδες σκόρδου, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες.

Συμπληρώνω 4 κτσ. σάλτσα ντομάτας σπιτική, 1 κουτάκι μικρό pummaro, λίγο ζάχαρη, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών, μαυροπίπερο, 1 σελινόριζα πλυμένη χοντροκομμένη, μαϊντανό πλυμένο ψιλκομμένο, 1 φύλλο δάφνης, λίγο κανέλα, λίγο ρίγανη.

Συμπληρώνω μισό ποτήρι από το νερό όπου έχουν βράσει οι γίγαντες.

Αφήνω να δέσει η σάλτσα, τοποθετώ τους γίγαντες στο ταψί του φούρνου, περιχύνω με την σάλτσα, ανακατεύω ομοιόμορφα τα υλικά.

Σκεπάζω την επιφάνεια τους από το νερό τους.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς περίπου 1 ώρα μέχρι να μελώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους, είναι έτοιμοι για σερβίρισμα μελωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις