Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα καρυδάτα με σοκολάτα που θα λατρέψεις! Τέλεια ιδέα για ατομικά γλυκάκια για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου!
Υλικά
350 γρ ψίχα καρύδια
2 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
170 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κουταλιές κακάο
Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα καρύδια στο μούλτι.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε λίγη, λίγη την ζάχαρη.
Έπειτα, αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Αφού είναι έτοιμο το μείγμα μας, βάζουμε τα καρύδια, το κακάο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα.
Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος από ένα καρύδι, όπως φαίνεται και στο βίντεο και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 12-15 λεπτά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Όταν κρυώσουν, βάζουμε πραλίνα και ενώνουμε δύο καρυδάτα μεταξύ τους.
Τα καρυδάτα μας είναι έτοιμα! Εύκολη συνταγή με απλά υλικά που σίγουρα θα έχεις στην κουζίνα σου και εξαφανίζονται στο άψε σβήσε! Καλή απόλαυση!
Δες βήμα βήμα την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.