Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
5 αυγά χωριάτικα.. έβαλα δικά μας
1 φλυτζάνα γάλα
1/2 κ.γ. μπεικιν
1 κούπα τυρί τριμμένο ρεκγάτο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανιτές τις ξεπλένουμε και τις ρίχνουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά. Ρίχνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αλατίζουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς. Τις βγάζω τις αδειάζω σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώνω τα κολοκυθάκια που τα έχω κόψει ροδέλες όχι πολύ λεπτά, με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, τα ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Όταν είναι έτοιμα και τα κολοκυθάκια ρίχνουμε τις πατάτες το μισό τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε τη λαδόκολλα από τις τέσσερις γωνίες και την τοποθετουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί.
Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα που μέσα έχουμε διαλύσει το μπέικιν, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και περιχύνουμε από πάνω, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου