Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024

Κυριακάτικο πιάτο. Λεμονάτο Μοσχάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με Mανιτάρια


 Είναι από τα αγαπημένα φαγητά και νομίζω των περισσότερων από εμάς! Μοσχαράκι τέλειο, λεμονάτο με απλά υλικά και το τελικό αποτέλεσμα πάντα είναι ικανοποιητικό για την όρεξη μας!

Υλικά
-μοσχάρι 1 κιλό σε μπουκιές από ελιά
-κρεμμύδι 3 ψιλοκομμένα
-καρότο 2 σε ροδέλες
-μανιτάρια 1 κονσέρβα κομμένα
-δάφνη 2 φύλλα
-μπαχάρι 3 κόκκους
-κορν φλάουρ 2 κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες
-λεμόνι χυμό από 2
-αλάτι κατά βούληση
-πιπέρι κατά βούληση
-ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
-κρασί 1 ποτήρι του κρασιού σχεδόν γεμάτο
-ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές της σούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να σοτάρουμε το κρέας σκέτο σε μία κατσαρόλα ώστε να στεγνώσει από τα υγρά του.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας ξύδι, ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια.

Αφού σοτάρουμε για ακόμα λίγο, ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε με αυτό.

Αφού εξατμιστεί το κρασί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους του μπαχαριού.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι.

Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Το φαγητό σερβίρεται με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις