Φανταστική συνταγή για τέλειο και πεντανόστιμο φαγητό που μπορείτε να το ετοιμάσετε για το μεσημεριανό τραπέζι.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
200 γρ. λάχανο
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. λουκάνικο
100 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. βρασμένες πένες
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. πιπέρι
3 μεσαία αυγά
150 γρ. γιαούρτι
230 γρ. γάλα
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 κτσ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 κτγ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
150 έως 200 γρ. μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το κρεμμύδι. Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο. Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Τεμαχίζουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά με κλειστό καπάκι της κατσαρόλας. Μετά από αυτά τα 2 λεπτά, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, συμπληρώνουμε το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου να στεγνώσουν τα υγρά, οπότε το βγάζουμε από τη κουζίνα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αδειάζουμε τις βρασμένες πένες. Ανακατεύουμε.
Μετά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και το γιαούρτι, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο μπολ με τις πένες και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 45Χ35 εκατοστά και αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 έως 30 λεπτά.
Δες την εκτέλεση αναλυτικα στο βίντεο παρακάτω:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου