Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024

Θέλω και δεύτερο Kομμάτι από αυτό το καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο κανταΐφι!

 


Τέλεια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι που επιβάλλεται να δοκιμάσεις να κάνεις έστω και μία φορά! Αποτελεί μία πολύ ωραία ιδέα για επιδόρπιο σε ένα ιδιαίτερο τραπέζι που σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον.

Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Υλικά
-500 γρ. κανταίφι
-250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο κρύο

Για την κρέμα
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο με 5 κτσ. ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ανακατεύουμε γρήγορα και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε γρήγορα ανακατεύοντας 3 κρόκους αυγών!
Ρίχνουμε 50 γρ. βούτυρο και 1 βανίλια!

Για το σιρόπι
-4 ποτήρια νερό
-4 ποτήρια ζάχαρι
-χυμό ενός λεμονιού
-2 κτσ. βούτυρο αγελαδινό

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη συνταγή με την παρασκευή του σιροπιού, το οποίο ούτως ή άλλως θέλουμε να είναι κρύο στο τέλος πριν σιροπιάσουμε.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου, για 4 λεπτά.

Οταν πάρουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσει καλά.

 Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Τέλεια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι που επιβάλλεται να δοκιμάσεις να κάνεις έστω και μία φορά! Αποτελεί μία πολύ ωραία ιδέα για επιδόρπιο σε ένα ιδιαίτερο τραπέζι που σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον.

Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Υλικά
-500 γρ. κανταίφι
-250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο κρύο

Για την κρέμα
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο με 5 κτσ. ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ανακατεύουμε γρήγορα και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε γρήγορα ανακατεύοντας 3 κρόκους αυγών!
Ρίχνουμε 50 γρ. βούτυρο και 1 βανίλια!

Για το σιρόπι
-4 ποτήρια νερό
-4 ποτήρια ζάχαρι
-χυμό ενός λεμονιού
-2 κτσ. βούτυρο αγελαδινό

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη συνταγή με την παρασκευή του σιροπιού, το οποίο ούτως ή άλλως θέλουμε να είναι κρύο στο τέλος πριν σιροπιάσουμε.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου, για 4 λεπτά.

Οταν πάρουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσει καλά.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ27 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του λωρίδες κανταίφι.

Το ραντίζουμε με αρκετό βούτυρο λιωμένο και στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς έως ότου να ροδίσει.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε στη συνέχεια από πάνω κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Στρώνουμε κατόπιν επάνω από την κρέμα το υπόλοιπο κανταίφι, το ραντίζουμε πάλι με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε ξανά στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα έως ότου να κοκκινίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.