Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024

Νόστιμα κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα, με σουηδική Kαταγωγή!


 Υπέροχη συνταγή για κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα, όπως τα κάνουν στην Σουηδία! Με πολλά μπαχαρικά και γεύση που στο τέλος θα σας ανταμείψει!

ΥΛΙΚΑ


1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 κτγ μπαχάρι

1/4 κτγ μοσχοκάρυδο

¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κτγ σκορδόσκονη

⅛ κτγ πιπέρι

½ κτγ αλάτι

1 αυγό

1 κτσ. ελαιόλαδο

5 κτσ. βούτυρο

3 κτσ. αλεύρι

2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

Αλάτι

Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους προσθέτουμε τον κιμά, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, την σκόνη από σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε το μείγμα με τον κιμά και πλάθουμε με τα χέρια μας 12 μεγάλα κεφτεδάκια ή 20 μικρά. Έπειτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το βούτυρο. Έπειτα, βάζουμε και τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν σε όλη την επιφάνεια τους. Αφού έχουν μαγειρευτεί καλά τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζουμε παίρνοντας ένα τηγάνι και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλεύρι και χτυπήστε ελαφρά με μία κουτάλα. Στην συνέχεια και μόλις αρχίζει να γίνεται καφέ το μείγμα, προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ελαφρύ ανακάτεμα. Προσθέτουμε και την μουστάρδα Ντιζόν και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να η σάλτσα μας να γίνει πυκνή και να δέσει. Έπειτα, προσθέτουμε και το αλάτι με το πιπέρι για έξτρα γεύση.

Τέλος, προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για άλλα 1 με 2 λεπτά.

Μπορούμε να σερβίρουμε με χυλοπίτες ή ρύζι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.