Τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα!
Για όλα τα γούστα – κατσικάκι ή αρνάκι στην κατσαρόλα ένα πιάτο γεμάτο αναμνήσεις
Η Συνταγή είναι από Theni Sotiropoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
-1200 γραμμάρια κατσικάκι ή αρνάκι
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/3 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
-1 κουταλιά του γλυκού κοφτό ρίγανη
-το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
-1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε για να στεγνώσει. Έπειτα βάζουμε το μισό λάδι στη κατσαρόλα, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Περιμένουμε μέχρι να ροδίσει καλά.
Μετά το αφαιρούμε και βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι με το υπόλοιπο λάδι μέσα στην ίδια κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Κατόπιν ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας.
Στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μιάμιση ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και τη ρίγανη.
Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ για να δέσουμε τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι και πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.