Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Kαλή όρεξη με το πιο Xειμωνιάτικο πιάτο – χοιρινό με πράσα στον φούρνο


 Που να ψηθεί σε σόμπα με ξύλα!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζω σε 100 γρ. λάδι 1 κιλό χοιρινή σπάλα, λίγα- λίγα τα κομμάτια, βάζω ξανά όλο το κρέας στην κατσαρόλα.

Βάζω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρω να μαραθεί, βάζω 1 κτσ. πάπρικα γλυκιά, 1 κτγ. πελτέ και ανακατεύω να καβουρντιστούν, αλατοπίπερο και 4 ποτήρια ζεστό νερό.

Σιγοβράζω μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το κρέας. Καθαρίζω, κόβω και πλένω 1 κιλό πράσα, τα ζεματάω σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά, τα στραγγίζω.

Τα σοτάρω σε 4-5 κτσ. λάδι τα βάζω στο κρέας ανακατεύω και αδειάζω στην γάστρα το ζουμί να είναι 2 δάχτυλα πάνω από το φαγητό.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά.

Τα 10 τελευταία λεπτά ξεσκεπάζω την γάστρα να πάρουν χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις