Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

Kαθαρίστε εύκολα το λίπος και τη Bρωμιά από το φούρνο χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό διάλυμα 2 συστατικών


 Ο καθαρισμός του φούρνου είναι μια επίπονη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες και συχνά περιλαμβάνει τη χρήση σκληρών, χημικών προϊόντων καθαρισμού. Αντί να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά, οι επαγγελματίες της Funeral Guide μοιράστηκαν μια προσιτή μέθοδο για πεντακάθαρο φούρνο.

Η απλή λύση για να απαλλαγείτε από το λίπος και τη βρωμιά στο φούρνο

Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση ενός διαλύματος, το οποίο αποτελείται από 2 συστατικά:

  • μαγειρική σόδα και
  • λευκό ξύδι.

Η μαγειρική σόδα, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, αφαιρεί τη βρωμιά με φυσικό τρόπο χωρίς να αφήνει γρατζουνιές στις επιφάνειες, ενώ το λευκό ξύδι αφαιρεί το λίπος δίνοντας λάμψη στην επιφάνεια του φούρνου.

Εάν ο φούρνος σας είναι ιδιαίτερα βρώμικος και έχει πολλά καμένα υπολείμματα τροφών, τότε μπορείτε να προσθέσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων στο μείγμα.

Οδηγός βήμα-βήμα για τον καθαρισμό του φούρνου σας

  1. Αφαιρέστε τις σχάρες του φούρνου και μουλιάστε τις σε ζεστό σαπουνόνερο για 30 λεπτά προκειμένου να μαλακώσει το καμένο λίπος και η βρωμιά.
  2. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με μερικές κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη πάστα. Η υφή πρέπει να μοιάζει με οδοντόκρεμα.
  3. Μόλις φτιάξετε την πάστα, απλώστε την σε όλο το εσωτερικό του φούρνου χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί, προσέχοντας να αποφύγετε τα θερμαντικά στοιχεία.
  4. Αφήστε την πάστα να δράσει για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πάστα χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί. Τρίψτε απαλά τις περιοχές με επίμονο λίπος.
  6. Μόλις αφαιρεθεί η πάστα, ψεκάστε με λευκό ξύδι τις περιοχές όπου εφαρμόστηκε η μαγειρική σόδα. «Το ξύδι θα αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα, δημιουργώντας ένα ήπιο αφρό που βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων», πρόσθεσαν οι ειδικοί.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί για να σκουπίσετε το εσωτερικό του φούρνου.
  8. Γυαλίστε το φούρνο χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών.
  9. Τρίψτε τις σχάρες του φούρνου με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα λίπους και βρωμιάς, πριν τις τοποθετήσετε ξανά στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις