Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Ποτέ δεν βαριόμαστε τις συνταγές για λαχανοντολμάδες γιατί απλά μας αρέσουν πολύ. Στην παρακάτω συνταγή γίνονται με αυγολέμονο και το μόνο που θες επιπλέον είναι λίγο ψωμάκι να βουτάς. Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή/φώτο είναι από την κ. Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Yλικά
-1 λάχανο
-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίν
-1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια ξερά
-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
-Χυμό από ένα λεμόνι
-Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, άνηθος
Για το αυγολέμονο
-Τον ζωμό από το φαγητό ένα ποτήρι
-Ένα κρόκο αυγού
-Μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
-Χυμό από ένα λεμόνι
-Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσουμε το λάχανο. Βάζουμε λοιπόν σε μία κατσαρόλα νερό και χυμό από λεμόνι. Ρίχνουμε μέσα το λάχανο και αφήνουμε να ζεματιστεί.
Κατόπιν, βγάζουμε τα φύλλα από το λάχανο, ένα- ένα, επιλέγοντας τα πιο λεπτά φύλλα για να τυλίξουμε με αυτά τους σαρμάδες.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και αφού βάλουμε τον κιμά και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε λίγο νερό και όλα τα υλικά.
Τυλίγουμε τους σαρμάδες με το μίγμα και τους βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάζονται.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ: Παίρνουμε από το ζουμί περίπου 1 κούπα, αφού το σουρώσουμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τον κρόκο του αυγού και τον χυμό λεμονιού.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Έτοιμοι οι λαχανοντολμάδες! Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.