Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Gantz – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Κάτι πολύ σημαντικό .Τα μελομακάρονα δεν θέλουν πολύ πλάσιμο, να μην χαθεί το λάδι στο πλάσιμο να ναι λαδερά, όσο μπορείτε γρήγορα ανακατεύετε.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτηρια ελαιολαδο
Μισο ποτηρι ζαχαρη αχνη
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
Μισο ποτήρι κονιάκ
1 κουταλακι σοδα
2 κουταλακια μπεικεν
2 βανιλιες
1 κουταλακι ξυσμα πορτοκαλι
1 κουταλακι κανελα
Μισο κουταλακι γαρυφαλλο
1 πιατελακι του ελληνικου σιμιγδαλι ψιλο
Αλευρι για ολες τις χρήσεις εμενα μου πηρε 700 γραμμαρια περιπου
ΣΙΡΟΠΙ
3 Ποτήρια νερο
3 ποτηρια ζαχαρη
1 φλιτζανι τσαγιου μελι
1 ξυλακι κανελας
1 κοματι φλούδα πορτοκάλι
Βράζουμε ολα τα υλικα για 10 λεπτα. Και τελευταια ριχνουμε το μέλι
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Μελι και καρυδι τριμενο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευετε σε μπωλ το λαδι την αχνη το κονιακ την κανελα ,βανιλιες,ξυσμα,γαρυφαλλο για 5 λεπτα με το σύρμα.
Δυαλυστε την σόδα στον χυμο ριξτε το μεσα στο μπολ προσθεστε το σιμιγδαλι το μισο αλευρι το μπεικεν και αρχιστε να ανακατευετε με το χέρι σας προσθετοντας το υπόλοιπο αλευρι τοσο ωστε να εχετε μια ζυμη ευπλαστη να μην κολλάει.
Φτιαχνετε μικρα μελομακαρονα τα ψηνετε στους 200 βαθμους περιπου σε λαδοκολα μεψρι να πατωσουν καλα να παρουν σκουρο χρωμα οχι να καουν.
Μόλις τα βγαλετε ριξτε τα μέσα λιγα λιγα στο σιροπι να τραβηξουν και απο τις δυο πλευρες για δευτερολεπτα και βγαλτετα με τρυπητή σπάτουλα.
Τοποθεστειστε τα σε πλατύ σκευος που εχετε ριξει γραμμες μελιου και καρύδια βαλτε τα μελομακαρονα ραντιστετα με μελι και ριξτε μπολικο καρυδι τριμενο.
Αν θελετε πιο εντονη γευση βαλτε πιο πολυ κανελα και γαρυφαλο.
Επισης μπορειτε να βαλετε μισο ελαιολαδο μισο ηλιελαιο.
*ΣΥΜΒΟΥΛΗ* οταν τα κανετε για πρωτη φορα καλυτερα να τα κανετε στρογγυλα μικρα γιατι σιροπιαζονται πιο καλα και δεν σας σπανε δεν μαλακωνουν…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου