Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
7 μεγάλα φρεσκότατα κολοκυθάκια τα έκοψα στην μέση, τα καθάρισα, τα μαγειρεύω έτσι κομμένα και όχι ολόκληρα διότι απορροφούν από το αυγολέμονο, η την σάλτσα ντομάτας και γίνονται νόστιμοτατα
Ετοιμάζω την γέμιση
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα σοτάρω σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Προσθέτω 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ανακατεύω καλά, το σοτάρω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
Προσθέτω μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών Bio.
Εχω πλύνει και στραγγίσει το ρύζι Καρολίνα 14 κτσ., το προσθέτω, ανακατεύω, ρίχνω 1 φλ. καφέ ζεστό νερό, στο τέλος ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο.
Αποσύρω από την εστία, γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζω στην κατσαρόλα της χύτρας όρθια.
Συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι την μέση τα βράζω 10 λεπτά είναι έτοιμα.
Αποσύρω από την εστία αφήνω να κρυώσει καλά η χύτρα, βγάζω τα κολοκυθάκια προσεκτικά σε ανοιχτό πυρέξ ή ταψάκι.
Χτυπώ 2 κρόκους αυγών με τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο από το ζουμί όπου έβρασα τα κολοκυθάκια.
Το προσθέτω στην κατσαρόλα, έχω διαλύσει 1-2 κτσ. κορν φλάουρ με πολύ λίγο νεράκι της βρύσης.
Το προσθέτω και αυτό, ανακατεύω, παίρνει 2-3 βράσεις έχει δέσει η νοστιμότατη σάλτσα αυγολέμονο.
Περιχύνω τα κολοκυθάκια έτοιμα για σερβίρισμα μοσχομυριστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.