Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

Πως μαγειρεύεται το Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με μπύρα. Πολύ νόστιμη συνταγή.

 


Πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα μαζί με λαχανικά και μπύρα, η οποία προσδίδει στο πιάτο μοναδική επίγευση. Την φτιάξαμε και μας άρεσε πολύ και προτείνω να κάνεις το ίδιο. Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή/ Φώτο είναι από την κ. Souki Simeonidou – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Υλικά
-1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-4-5 μικρά ολόκληρα κρεμμύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 ντοματίνια
-1 φύλλο δάφνης
-1 μπύρα
-αλάτι
-πιπέρι
-1 καρότο
-1 κολοκυθάκι
-1-2 πρέζες ρίγανη
-κοτόπουλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τη συνταγή σοτάροντας το κοτόπουλο με το κότσι σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία.

Όταν πάρει χρώμα το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές του, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο σπασμένο, τα ντοματίνια, το φύλλο δάφνης.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα γυρίζοντας τα υλικά 2 ή 3 φορές.

Αδειάζουμε την μπύρα και περιμένουμε μερικά λεπτά έως ότου εξατμιστεί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφού χαμηλώσουμε ακόμα λίγο την φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα.

Κατόπιν, συμπληρώνουμε το καρότο και το κολοκύθι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου ακόμα 20 λεπτά.

Όταν μείνει μόνο με το λάδι του το φαγητό, ρίχνουμε τη ρίγανη και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις