Ενώ η απώλεια βάρους μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο εγχείρημα – ειδικά για όσους πρέπει να χάσουν περισσότερα κιλά – μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Η Amy Fritz, μια γυναίκα που κατάφερε να χάσει 36 κιλά σε 9 μήνες, μοιράζεται το μυστικό της επιτυχίας της. Αντί να ακολουθήσει αυστηρές δίαιτες, η Amy επικεντρώθηκε σε μια απλή αλλά αποτελεσματική στρατηγική: την αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης.
Πώς η Amy έχασε 36 κιλά σε 9 μήνες
Η Amy Fritz αποκάλυψε ότι ενώ ήταν δραστήρια και υγιής στα νεότερά της χρόνια, το βάρος της ήταν σταθερό όταν αποφοίτησε και παντρεύτηκε. Όμως, όταν απέκτησε τρία παιδιά μέσα σε τρία χρόνια, οι αριθμοί στη ζυγαριά της εκτοξεύτηκαν, γεγονός που επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού και τον λιγότερο δραστήριο τρόπο ζωής. Στο βαρύτερο σημείο της, η Amy ζύγιζε περίπου 104 κιλά και παρατήρησε ότι το βάρος της άρχισε να επηρεάζει την υγεία της.
Με μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής της, η Amy κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της. Αποφεύγοντας τις αυστηρές δίαιτες, η Amy έκανε τα εξής:
- παρακολουθούσε τις θερμίδες που κατανάλωνε,
- μιλούσε για την προσπάθεια της με ένα αγαπημένο της πρόσωπο,
- αντικαθιστούσε τα σακχαρούχα ποτά με νερό και
- πρόσεχε τη διατροφή της.
«Δεν ακολούθησα συγκεκριμένη δίαιτα. Δεν ακολούθησα keto or carnivore, low-carb, paleo – τίποτα τέτοιο. Στόχευα και εξακολουθώ να στοχεύω στην υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης. Τώρα, στοχεύω περίπου στα 100 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Αυτό είναι κρίσιμο για την απώλεια λίπους και τώρα σηκώνω περισσότερα βάρη, οπότε είναι επωφελές από αυτή την άποψη», είπε η Amy.
Ποια είναι η σημασία της πρωτεΐνης στην απώλεια βάρους
Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην οικοδόμηση μυών, στην καταπολέμηση της πείνας και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.
Η πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά σημαντική για την απώλεια βάρους, με έναν διαιτολόγο να συμβουλεύει όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος να τρώνε από 20 έως 40 γραμμάρια «πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας» στα περισσότερα γεύματά τους.
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι τα εξής:
- κρέας,
- πουλερικά,
- ψάρι,
- αυγά,
- γαλακτοκομικά προϊόντα,
- σόγια και
- τοφού
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Harvard Health, οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης είναι:
- τα φασόλια,
- ο αρακάς και
- οι φακές,
- οι ξηροί καρποί και οι σπόροι,
- το άπαχο κρέας,
- τα ψάρια,
- τα γαλακτοκομικά προϊόντα και
- τα προϊόντα σόγιας.
Ο ρόλος των φυτικών ινών
Εκτός από την πρωτεΐνη, η Amy αύξησε την πρόσληψη φυτικών ινών μέσω της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Οι φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα κορεσμού και βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.