Συζητώντας με τους άλλους, μοιραζόμαστε εμπειρίες, ιστορίες, λέμε αστεία και γνωριζόμαστε καλύτερα. Μέσα από τις συζητήσεις μας επίσης, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την ποιότητα των ανθρώπων.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κάποιες φράσεις μπορούν να μας προειδοποιήσουν ότι ο άνδρας με τον οποίον μιλάτε, δεν είναι τόσο ειλικρινής όσο φαίνεται
Οι 10 φράσεις που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας δεν είναι ειλικρινής
- «Έχε μου εμπιστοσύνη»
- «Για να είμαι ειλικρινής»
- «Δεν λέω ποτέ ψέματα»
- «Πίστεψέ με»
- «Δεν θέλω να σε πληγώσω»
- «Σου τ’ ορκίζομαι»
- «Είναι μεγάλη ιστορία»
- «Δεν θυμάμαι»
- «Πλάκα έκανα»
- «Δεν είναι αυτό που φαίνεται»
Πώς αυτές οι εκφράσεις υποδηλώνουν ότι ένας άνδρας δεν είναι ειλικρινής
«Έχε μου εμπιστοσύνη»
Η ειλικρίνεια δεν χρειάζεται επιταγές και, όταν κάποιος λέει την αλήθεια, δεν νιώθει την ανάγκη να σας πείσει.
Όταν κάποιος σας λέει διαρκώς «πίστεψέ με», αυτό μπορεί να είναι σημάδι που μαρτυρά ότι θέλει να σας κρύψει κάτι. Είναι σαν να προσπαθεί να σας αποσπάσει την προσοχή, επιμένοντας στην ανάγκη να τον εμπιστευτείτε. Η εμπιστοσύνη όμως, κερδίζεται μέσα από τις πράξεις.
«Για να είμαι ειλικρινής»
Πρόκειται για μία ύπουλη φράση. Αν ένας άνδρας τη χρησιμοποιεί συχνά, μπορεί να μαρτυρά ότι δεν είναι ειλικρινής. Όταν κάποιος είναι ειλικρινής, αυτό φαίνεται και έρχεται φυσικά.
«Δεν λέω ποτέ ψέματα»
Οι άνδρες που λένε συχνά ψέματα, λένε αρκετά τη συγκεκριμένα φράση. Μπορεί να παρατηρήσετε και άλλες ασυνέπειες ή αντιφάσεις στον λόγο ή τη συμπεριφορά του. Η φράση αυτή, είναι το παραπέτασμα που κρύβει το ψέμα τους.
Άλλωστε, οι άνθρωποι που πραγματικά δεν λένε ψέματα, δεν χρειάζεται να το πουν. Αυτό φαίνεται μέσα από τις πράξεις τους.
«Πίστεψέ με»
Πρόκειται για μια φράση που ενέχει κινδύνους. Το «πίστεψέ με» χρησιμοποιείται όταν κάποιος προσπαθεί να σας πείσει πως κάτι απ’ αυτά που σας λέει, δεν είναι αλήθεια.
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, μία έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι άνθρωποι που λένε ψέματα, χρησιμοποιούν περισσότερο το τρίτο, και όχι το πρώτο πρόσωπο. Αν λένε, «πίστεψέ με, αυτός ή…αυτοί λένε», αυτό είναι ένα σημάδι που μαρτυρά ότι δεν είναι ειλικρινείς.
«Δεν θέλω να σε πληγώσω»
Η φράση μπορεί να ακούγεται συμπονετική και συγκινητική, όμως συχνά χρησιμοποιείται από τους άνδρες, όταν αυτοί θέλουν να κρύψουν ένα ψέμα ή μία πλάνη. Είναι σαν να σας προετοιμάζουν για την απογοήτευση που έπεται.
Όταν κάποιος σας λέει ότι δεν θέλει να σας πληγώσει, να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Αν κάτι δεν σας ακούγεται ειλικρινές, αυτό μπορεί ν’ αποδίδεται στο γεγονός ότι, τα λόγια του ομιλητή, δεν εναρμονίζονται με τις πράξεις του. Η ειλικρίνεια είναι η πιο σημαντική παράμετρος της ευγένειας.
«Τ’ ορκίζομαι»
Μπορεί να είναι ένας τρόπος να τονίσει αυτό που λέει. Όμως, ενδέχεται να υπάρχει και μια άλλη εκδοχή – ίσως αυτά που ισχυρίζεται να μην είναι αλήθεια.
Επειδή κάποιος ορκίζεται για κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια – αυτή λάμπει από μόνη της, δεν έχει ανάγκη κανέναν όρκο.
«Δεν θυμάμαι»
Όλοι μας ξεχνάμε. Αφήνουμε τα κλειδιά μας αφηρημένα, δεν θυμόμαστε τι φάγαμε το μεσημέρι. Όταν ένας άνθρωπος λέει διαρκώς «δεν θυμάμαι», ειδικά σε απαιτητικές συζητήσεις, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.
Αυτός είναι ένας τρόπος να αποφύγουν τη συζήτηση ή την ανάληψη της ευθύνης των πράξεών του. Ή μπορεί να μην σας ακούει προσεκτικά όταν μιλάτε.
Η ειλικρίνεια βασίζεται στην μνήμη. Αν κάποιος ξεχνάει συχνά, ίσως αυτό είναι ένα σημάδι που μαρτυρά κάτι περισσότερο.
«Είναι μεγάλη ιστορία»
Όταν κάποιος σας λέει «άστο, είναι μεγάλη ιστορία», μπορεί να θεωρείτε πως θέλει να μην σπαταλήσει τον χρόνο σας. Στην πραγματικότητα όμως, είναι μια προσπάθεια ν’ αποφύγει την αλήθεια.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι άνθρωποι που λένε ψέματα, δίνουν σύντομες απαντήσεις και λιγότερες λεπτομέρειες. Αν ένας άνδρας κλείνει την κουβέντα λέγοντας «είναι μεγάλη ιστορία», στο μυαλό του σκέφτεται τι ακριβώς να πει.
«Πλάκα έκανα»
Οι άνθρωποι που λένε «αστειεύομαι», όταν έχουν πει κάτι που δεν ακούστηκε σωστά. Μπορεί να φαίνεται ως μια προσπάθεια να ελαφρύνουν το κλίμα αλλά, με τον καιρό, θα καταλάβετε ότι είναι μια απόπειρα συγκάλυψης της ανειλικρίνειάς τους.
Αν κάποιος λέει συστηματικά τις παραπάνω εκφράσεις, προσπαθεί να καμουφλάρει τα λόγια του, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το χιούμορ. Το γνήσιο χιούμορ ωστόσο, δημιουργεί ευφορία, όχι αμφιβολίες σχετικά με την ειλικρίνεια κάποιου.
«Δεν είναι αυτό που φαίνεται»
Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν ένας άνδρας σας λέει ότι «δεν είναι αυτό που φαίνεται», είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Η φράση αυτή είναι αντιπερισπασμός, ενώ χρησιμοποιείται όταν τον έχετε πιάσει επ’ αυτοφώρω, να κάνει κάτι που δεν πρέπει.
Είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσει ασάφεια, εκεί όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει, και ν’ αποφύγει ν’ αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.
Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια. Αν οι πράξεις του δείχνουν έλλειψη ειλικρίνειας, τότε είναι καιρός να δείτε τα πράγματα ψύχραιμα και να επαναξιολογήσετε την κατάσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.