Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Zουμερά μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα- Δε θα τ’ αλλάζετε με καμία άλλη συνταγή!

 


Η συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας και θα φτιάχνετε υπέροχα μπιφτέκια με χρυσαφένιες πατατούλες

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
Μαϊντανό
Πάπρικα γλυκιά
σκόνη σκόρδου
πιπέρι
αλάτι
αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια

Ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα- Δε θα τ’ αλλάζετε με καμία άλλη συνταγή!

Για τη γέμιση
Σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα , δύο ντοματίνια
Εναλλακτικά αντί για φέτα βάζουμε τσένταρ

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τον κιμά.
Τοποθετούμε μέσα σ ένα μπλέντερ τα 2 κρεμμύδια, την μία σκελίδα σκόρδο, τον μαϊντανό, την σκόνη σκόρδου, τον κύβο κνορ και αρχίζουμε να τα πολτοποιούμε.

Κατόπιν ρίχνουμε το περιεχόμενο από το μπλέντερ μέσα στον κιμά και συμπληρώνουμε το αυγό, το ψωμί, το ξύσμα πορτοκαλιού, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Έπειτα βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και αρχίζουμε το πλάσιμο.
Για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά πρέπει να αφήσουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα .

Στη συνέχεια παίρνουμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά και ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα μπιφτέκι.
Τοποθετούμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα, μια φέτα ντομάτα και κλείνουμε με τα δάχτυλα σχηματίζοντας μια μπάλα.

Ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα- Δε θα τ’ αλλάζετε με καμία άλλη συνταγή!

Τέλος ψήνουμε τα γεμιστά μπιφτέκια στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.