Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Οργή στις ΗΠΑ των τυφώνων που μοιράζουν δις δολάρια σε Zελένσκι και Mεταναστευτικό - Πολλά τα οργισμένα σχόλια στο διαδίκτυο.


 Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία, Kamala Harris, έχει δεχθεί τεράστια κριτική τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον χειρισμό της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ανακούφιση των πληγέντων από τον τυφώνα Helene.

Πολλοί εξοργίστηκαν από την προφανή προθυμία της Ουάσιγκτον να αφιερώσει περισσότερα χρήματα στην ξένη βοήθεια και στους μετανάστες παρά στη βοήθεια των Αμερικανών που είχαν ανάγκη.

«750 $ για τους Αμερικανούς που βρίσκονται σε ανάγκη, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας τους. 250 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν στην Ουκρανία, κάτι που ισούται με λίγο περισσότερα από 6500 δολάρια ανά άτομο στην Ουκρανία! Για τι; Φτάνει πια με αυτή την τρέλα!», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, μεγάλος γιος του πρώην προέδρου.

«Δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, δισεκατομμύρια δολάρια σε χώρες, 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε φοιτητές, πολλοί που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άχρηστα πτυχία τους», υποστήριξε ένας Αμερικανός πολίτης, συγκρίνοντας αυτά τα πλούσια πακέτα βοήθειας με τα φτωχά βοηθήματα των 750 δολαρίων της FEMA προς τους πλημμυροπαθείς.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Καμάλα Χάρις για ένα πακέτο βοήθειας 157 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Λίβανο, που έγινε λίγο μετά τον ισχυρισμό του αρχηγού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ότι η FEMA «δεν έχει τα κεφάλαια για να τα ανταπεξέλθει στην περίοδο των τυφώνων», δεν βοήθησε επίσης.

«Το στο κ…;;! Το καθεστώς Μπάιντεν Χάρις λέει τώρα ότι η FEMA ΔΕΝ έχει αρκετά κεφάλαια για να περάσει την εποχή των τυφώνων. Αμέσως αφού δώσαμε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περισσότερα στην Ουκρανία», παρατήρησε ένας εξαγριωμένος χρήστης του X.

Ορισμένοι επεσήμαναν ποιες μπορεί να είναι απόπειρες διακοπής των εθελοντικών προσπαθειών ανακούφισης από καταστροφές, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι υπεύθυνη.

Άλλοι χαριτολογώντας πρότειναν ότι η Φλόριντα, η οποία χτυπήθηκε και από τον τυφώνα Milton, θα μπορούσε να εμπόδιζε περισσότερο τη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση εάν προσποιούνταν ότι ήταν η Ουκρανία, ο αποδέκτης της βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις