Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Ραββίνοι Zητούν να αφαιρεθεί ο σταυρός από το μνήμα χριστιανού ισραηλινού στρατιώτη – Kαλύφθηκε με μαύρο πανί! - Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να βρει μια «συναινετική λύση» με τη μητέρα του αποθανόντα

 


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ραβίνοι και λοιποί ενοχλημένοι, ζητούν να αφαιρεθεί ο σταυρός από το μνήμα Ισραηλινού νεκρού λοχία, επικαλούμενοι την νομοθεσία του κράτους.

Ο λόγος για τον τάφο του λοχία Δαβίδ Μπογκντανόφσκι, ισραηλινού χριστιανού ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια μάχης στα νότια της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο.

Έτσι λοιπόν η οικογένειά του αποφάσισε να βάλει έναν σταυρό στον τάφο του στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χαϊφα, τον οποίο μάλιστα (όπως καταγγέλλει η μητέρα του) είχαν καλύψει με ένα μαύρο πανί.

«Σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σταυρού ή οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού σημείου σε στρατιωτική επιτύμβια στήλη.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χάιφα, όπου είναι επίσης θαμμένοι πεσόντες Εβραίοι στρατιώτες», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο απόφαση του Αρχιραβίνου των IDF που αναφέρει ότι η ιερότητα του εβραϊκού νεκροταφείου βλάπτεται από τον σταυρό.

Παράλληλα, το Ισραηλινό ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

«Το Υπουργείο Άμυνας θρηνεί μαζί με την οικογένεια του πεσόντος στρατιώτη Νταβίντ Μπογκντανόφσκι και θα συνεχίσει να συνοδεύει την οικογένεια και όλες τις οικογένειες που πενθούν.

Το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται και θα εργαστεί με ευαισθησία με όλες τις πλευρές και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και λύση το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε στη σχετική του ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις