Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Γάλλος Yπουργός επαναφέρει την κουβέντα περί ανάπτυξης στρατού στην Oυκρανία! - Θα το τολμήσουν; Θυμίζουμε πως ήδη νατοϊκοί επιχειρούν ανεπίσημα εντός Ουκρανίας.


 Η Γαλλία δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας Μπέντζαμιν Χαντάντ, επιμένοντας ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εμμένει στις προηγούμενες δηλώσεις του για το θέμα.

Η ΕΕ «έχει καθήκον να υποστηρίξει περαιτέρω την Ουκρανία» στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, δήλωσε ο Χαντάντ.

Ο Μακρόν έδειξε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να τοποθετήσει στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αλλά η πρότασή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και ανάμεσα σε «συμμαχικά κράτη».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Berliner Zeitung που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Χαντάντ δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος Μακρόν είπε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα και αυτό είναι όπως πάντα».

Η Δύση θα πρέπει «να εξετάσει ειδικότερα τις εκπαιδευτικές αποστολές», πρόσθεσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Όταν ρωτήθηκε εάν φοβόταν πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης, εφόσον αυτό το σενάριο υλοποιηθεί, ο Χαντάντ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έκλεισε όλες τις προσπάθειες για διπλωματική διευθέτηση.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να χαράσσουμε κόκκινες γραμμές για τον εαυτό μας και να επιδιώξουμε να αγκαλιάσουμε αυτό που ονομάζουμε στρατηγική ασάφεια», επέμεινε.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA pool photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις