Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

XANIA: «Το νοσοκομείο “βομβαρδίστηκε” από Nέα παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας» – Τι έδειξαν τα πρώτα δείγματα


 Συνολικά 43 ασθενείς έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής, από το βράδυ της Δευτέρας (14/10), στο νοσοκομείο Χανίων, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εκ των οποίων 27 νεαροί,  και πολλοί εξ’ αυτών φοιτητές, προκαλώντας ανησυχία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες Αρχές.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων, μέχρι στιγμής, κυμαίνονται από 20 έως και 46 ετών, και προέρχονται από διάφορες περιοχές των Χανίων. «Από χθες το βράδυ, το νοσοκομείο “βομβαρδίστηκε” από νέα παιδιά. Τα πρώτα συμπτώματα ήταν πολύ δύσκολα, καθώς είχαν διάρροια, πονοκέφαλο, πονόκοιλο, και έκαναν εμετούς. Κάποια παιδιά τα μαζεύανε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, που ήταν πιθανότατα πιο αδύναμα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο enikos.gr, ο κ. Αριστομένης Αντωνιάδης, αντιπρύτανης Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των φοιτητών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Αντωνιάδης από το νοσοκομείο Χανίων, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας είναι παρόμοια με εκείνα που είχαν εμφανιστεί το καλοκαίρι στην Γαύδο. «Σε εκείνη την περίπτωση επρόκειτο για μία ιογενής λοίμωξη γαστρεντερίτιδας, η οποία μεταφέρεται πάρα πολύ εύκολα από τον έναν στον άλλον. Μέχρι στιγμής, τα δύο πρώτα δείγματα που ελήφθησαν, αφορούν νοροϊό».

Όπως λέει ο αντιπρύτανης Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπήρξε έντονη ανησυχία και αγωνία για το εάν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, οφείλονταν στο νερό ή στο φαγητό της Λέσχης που σιτίζονται εκατοντάδες φοιτητές, ωστόσο, δεν φαίνεται πως ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

«Παρόλα αυτά, κάναμε τις κινήσεις που χρειάζονταν, όπως το να ελέγξουμε τα νερά στην κουζίνα και στην εστία, και περιμένουμε τα αποτελέσματα, όπως και μία ανακοίνωση από το νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει, πάντως δεν είναι κρούσματα μόνο από το Πολυτεχνείο μας. Πρόκειται για νέα παιδιά από όλη την πόλη, και πολλά από αυτά είναι δικοί μας φοιτητές, από διάφορα τμήματα. Ωστόσο κάποια, δεν σιτίζονται καν στην Λέσχη μας, ή δεν ήταν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστήμιο».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνει πως κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Χανίων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εκείνη την στιγμή, νοσηλεύονταν 1-2 παιδιά, ενώ στο τμήμα βραχείας νοσηλείας, ήταν 3 φοιτητές. «Δύο ήταν δικοί μας, και ένας από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, εκτός από τους υπόλοιπους ασθενείς. Από ότι μου είπαν οι ίδιοι, ο ένας δεν είχε πάει στο πανεπιστήμιο χθες, αλλά έφαγε έξω, ενώ ο άλλος μου ανέφερε πως δεν έφαγε στην εστία. Μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι ακριβώς προκάλεσε τόσα κρούσματα. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 2 ημέρες, από ότι μας είπαν από το νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις