Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ έπληξε την ρωσική βάση Xμέιμιμ στην Λαττάκεια! Αμέσως μετά την άφιξη ιρανικού αεροσκάφους!


 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ μία ώρα μετά την άφιξη ιρανικού αεροπλάνου που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία «Qeshm»!


Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι ισραηλινοί χτύπησαν μία ρωσική βάση!


Το ισραηλινό χτύπημα δεν είχε στόχο τους διαδρόμους ή τους πύργους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ ούτε το πολιτικό αεροδρόμιο της Λαττάκειας.

Ο βομβαρδισμός είχε στόχο άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες στην επαρχία ταυτόχρονα με αποθηκευτικό χώρο εντός της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ.

Η βάση έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τους Ιρανούς οι οποίοι έχουν προνομιακή σχέση με τους Ρώσους.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός άρχισε στις 3:55 π.μ. και τελείωσε στις 4:41 π.μ., σε συνδυασμό με την εκτόξευση τριάντα πυραύλων από πλοία του ισραηλινού Nαυτικού.

Ρωσικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λαττάκεια μετά το τέλος της ισραηλινής επίθεσης.

Η συριακή και η ρωσική αεράμυνα επιχειρούσαν για περισσότερα από 50 λεπτά, καταρρίπτοντας βλήματα στη Λαττάκεια, την Τζάμπλε και την Ταρτούς.

Πάνω από 50 βλήματα αναχαιτίστηκαν, ιδιαίτερα κοντά στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ που λειτουργεί από τη Ρωσία.

Μετά την επίθεση ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στην Τζάμπλε, κοντά στην αεροπορική βάση.

Στην περιοχή έχουν αποσταλεί συνεργεία της πυροσβεστικής.

Το ισραηλινό χτύπημα στην ρωσική βάση θεωρείται ως μήνυμα του Τελ Αβίβ προς τη Μόσχα ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να εξουδετερώσει τις απειλές εναντίον του, ακόμα και αν χρειάζεται να στραφεί κατά χώρων πολύ ισχυρότερων από το Ισραήλ.

Στο Ισραήλ γνωρίζουν ότι η συμμαχία των Ρώσων με τους Ιρανούς δεν θα διακοπεί πάραυτα ρισκάρουν να αναγκάσουν μία μεγάλη δύναμη να εμπλακεί άμεσα στα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις