Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Xάος στο αλβανικό Kοινοβούλιο- έβαλαν φωτιά στις καρέκλες της Βουλής


 Οκτώβριος 1, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Τίρανα.

Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος -DP συγκρούστηκαν με τη ρεπουμπλικανική φρουρά κοντά

έδρα του κοινοβουλίου,  καθώς πέταξαν αντικείμενα και μπουκάλια στους υπουργούς και την πρόεδρο της Βουλής Ελίζα Σπυροπάλη.

Στη συνέχεια πήραν τις καρέκλες της συνέλευσης όπου κάθονταν και τις έβγαλαν στην αυλή μπροστά από την εξώπορτα του κοινοβουλίου και τις έβαλαν φωτιά.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκαζμέν Μπαρντχί, ανέφερε ότι όλα αυτά οφείλονται στη σύλληψη των Μπερίσα και Σαλιαντζί.

«Ο Μπερίσα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και ένα χρόνο επειδή αποφάσισε να αντιμετωπίσει το καθεστώς του Ράμα, το δεύτερο ήταν ότι κατήγγειλε τις διασυνδέσεις της οικογένειας Τζαφάι  και υποφέρει σήμερα εδώ και τρεις μέρες, είναι στη φυλακή στο Φίερ και οι καρέκλες μας ανήκουν στην πολίτες, ο Ράμα καίει το κοινοβούλιο, ενώ εμείς παραδίδουμε τις καρέκλες μας και τις καίμε.

Το κάψιμο των εδρών το έκανε όποιος το έκανε και ήταν αποφυγή της μάχης, δεν αποφεύγουμε τη μάχη, θα μας αντιμετωπίζουν κάθε στιγμή που θα προσπαθήσουν να φιμώσουν την αντιπολίτευση», είπε.

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος -SP, Έριον Μπράτσε, αντέδρασε μετά τα σενάρια βίας από τους βουλευτές του DP, οι οποίοι πέταξαν και σκληρά αντικείμενα στην Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Μπράτσε ζήτησε να ληφθούν μέτρα λέγοντας ότι η ζωή της Σπυροπάλη κινδυνεύει.

«Το να θέτεις σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων μέσα στην αίθουσα συνελεύσεων είναι το πιο απεχθές μήνυμα. Η βία είναι ασυγχώρητη και πρέπει να λάβει την τιμωρία που της αξίζει. Τι νόημα έχει να τιμωρούνται όσοι βρίσκονται έξω από την αίθουσα και σε αυτήν την αίθουσα επικρατεί βία», είπε ο Μπράτσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις