Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

«Xάνουμε τον απόλυτο έλεγχο»: H οργουελική απαίτηση της Χίλαρι για το διαδίκτυο - Εάν εφαρμοστεί θα φέρει μαύρες μέρες σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου.


 Ο έλεγχος και η αποτελεσματική χρήση του διαδικτυακού χώρου έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας κατά τους δύο τελευταίους εκλογικούς κύκλους των ΗΠΑ.


Η πρώην πρώτη κυρία, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κάλεσε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ενισχύσουν τον έλεγχο και την παρακολούθηση του περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, εάν θέλουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του χώρου πληροφοριών.

«Θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να καταργήσουμε κάτι που λέγεται Section 230 [του νόμου περί τηλεπικοινωνιών του 1996, εκδ.], το οποίο έδινε ασυλία στις πλατφόρμες στο Διαδίκτυο επειδή θεωρήθηκε ότι δεν έπρεπε να κρίνονται για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται», είπε η Κλίντον σε μια συνέντευξη στο CNN το Σάββατο.

«Αλλά γνωρίζουμε τώρα ότι αυτή ήταν μια υπερβολικά απλή άποψη, ότι αν οι πλατφόρμες, είτε είναι Facebook είτε Twitter/X είτε Instagram ή TikTok, όποιες κι αν είναι, αν δεν εποπτεύουν και δεν παρακολουθούν το περιεχόμενο, χάνουμε τον απόλυτο έλεγχο.

Και δεν είναι μόνο οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, είναι πραγματική ζημιά, είναι παιδική πορνογραφία και απειλές βίας – πράγματα που είναι τρομερά επικίνδυνα», είπε η Κλίντον.

Ζητώντας την κατάργηση του άρθρου 230 (που θα στερούσε από τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης τη νομική ασυλία έναντι του περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες), η Κλίντον προέτρεψε να τεθούν σε εφαρμογή «φρουρές» και «ρυθμίσεις».

«Διεξάγαμε αυτό το μεγάλο πείραμα στους εαυτούς μας και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, και νομίζω ότι η απόδειξη είναι ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα», είπε η Κλίντον.

Επαινώντας τις προσπάθειες ορισμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας, για την αντιμετώπιση του «προβλήματος», η Κλίντον προέτρεψε να αναληφθεί «εθνική δράση».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις