Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι δηλώνουν πως θα είναι vικητές ενός συνεδρίου που είναι άγνωστο αν θα γίνει

 


Νικητές ενός συνεδρίου που δεν ξέρουμε ακόμα αν και πότε θα πραγματοποιηθεί δηλώνουν από τώρα οι αντιμαχόμενες πλευρές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο οι κασσελακικοί όσο και η ομάδα των «100» εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι από τις κάλπες για συνέδρους του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου οι συσχετισμοί θα είναι ευνοϊκοί για τις διαφορετικές επιδιώξεις τους.

Όπως κι αν έχει, οι διεργασίες στη βάση, στις κατά τόπους Οργανώσεις Μελών, είναι πολλές, με τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου αρκετές φορές να χαρακτηρίζονται από κάθε τι άλλο παρά από συντροφικό κλίμα.

 

«Μάχη» Κασσελάκη στο συνέδριο για την υποψηφιότητά του

Από την πλευρά του, το επιτελείο Κασσελάκη προαναγγέλλει τη δημοσιοποίηση της πολιτικής του πλατφόρμας την επόμενη εβδομάδα, με τον ίδιο τον έκπτωτο πρόεδρο να συμμετέχει σε αρκετές συσκέψεις σε καθημερινή βάση προκειμένου να διασφαλίσει την επικράτησή του στο συνέδριο, δίχως την οποία δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, συσκέφθηκε μέσα στην εβδομάδα και με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που τον στηρίζουν.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες Κασσελάκη, με αφορμή την επιστολή που εστάλη στην Πολιτική Γραμματεία από τον επικεφαλής τους, Κωνσταντίνο Νικόλτσιο, για τη μίσθωση σε ιδιώτες με οψιόν αγοράς των ΜΜΕ του κόμματος, σημείωναν περιπαικτικά πως κάποιοι κατηγορούσαν τον καθαιρεθέντα πρόεδρο για απόπειρα πώλησής τους όταν εκείνος επιδίωκε την αναδιάρθρωση μέσω και της έκδοσης ομολογιακού δανείου, αλλά οι ίδιοι βρίσκονται σε «προχωρημένες συζητήσεις» για την πώληση του "Κόκκινου".

Χαμηλά οι τόνοι από τους «100» - Τι επιδιώκουν

Από την άλλη, οι «100»- οι οποίοι, πάντως, δεν είναι μια γροθιά λόγω διαφορετικών τελικών επιδιώξεων που αποκαλύπτονται και μέσα από τη στήριξη που κάποιοι δίνουν στον Σωκράτη Φάμελλο κι άλλοι στον Νικόλα Φαραντούρη- κρατούν χαμηλούς τόνους τις τελευταίες ημέρες, επιδιώκοντας να αποφύγουν ένα τελευταίο κύμα εγγραφών κασσελακικών στο κόμμα ενόψει της σημερινής (25/10) καταληκτικής ημερομηνίας για όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι σύνεδροι.

Μακριά από τις εσωκομματικές κόντρες ο Παύλος Πολάκης

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, θα επιμείνει και στην περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέσα στις επόμενες ημέρες να μιλά προγραμματικά κι όχι με το μυαλό στην εσωκομματική κονίστρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσει να ισχυρίζεται πως θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης, αλλά και στο να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία τηλεμαχία και με τη συμμετοχή του έκπτωτου προέδρου.

Συνεχίζονται οι προεκλογικές περιοδείες των υποψηφίων

Ο κ. Πολάκης θα βρεθεί σήμερα στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, στις 11.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ορφέας» της Κομοτηνής, ενώ στις 12.30 θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Στις 14.30 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους της μειονότητας, καθώς και των καπνοπαραγωγών.

Στις 19.00 ο κ. Πολάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στο Επιμελητήριο Έβρου.

Το Σάββατο, στις 10.00, θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο καφέ «Κυβερνείο», Βασιλίσσης 7Α στην Ξάνθη, ενώ στις 13.00 συγκέντρωση- συζήτηση στο καφέ «CHOCOLAT», στην οδό Αβέρωφ 12 στην Καβάλα.

Στις 17.30 της ίδιας ημέρας ο κ. Πολάκης θα συναντηθεί με στελέχη στα γραφεία του κόμματος στη Δράμα και στις 18.30 με γιατρούς και υγειονομικούς.

Στις 20.00 θα έχει συνάντηση στη Μικρόπολη Δράμας με την Επιτροπή Αγώνα για τη Ματαίωση Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών.

Την Κυριακή, στις 11.00, ο κ. Πολάκης θα βρεθεί με απολυμένους εργαζόμενους Λιπασμάτων και Πετρελαίων στο καφέ «APARTO», στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 10 στην Καβάλα, ενώ στις 12.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ο κ. Φάμελλος θα βρεθεί σήμερα στο Ηράκλειο όπου στις 9:30 θα έχει συνάντηση με την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, στις 10.30 με τον δήμαρχο Αρχανών- Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, και στις 11:30 με τον δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με το Σύλλογο Σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου και στις 13:30 θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Στις 14:30 ο κ. Φάμελλος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού, Μιχάλη Ριζιγκιανάκη, και στις17:00 με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου.

Στις 19:30 θα δώσει την κεντρική του ομιλία στο «Galaxy Hotel».

Όσον αφορά τις προεκλογικές περιοδείες, ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί σήμερα στην Κατερίνη, ενώ τη Δευτέρα θα είναι στην Αλεξανδρούπολη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί και στις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Ξάνθη.

Ο κ. Φαραντούρης, εξάλλου, καλεί σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση σήμερα κι ώρα 19:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πεύκης– Λυκόβρυσης, στο δημαρχείο της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 15α, Πεύκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις