Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Γιάννης Βαληνακής: «Φρούδες οι ελπίδες ότι απ´τον τρέχοντα διάλογο θα προκύψουν κέρδη για τον Ελληνισμό!» «Το πρόβλημα με την TOYPKIA θα εκραγεί κάποια μέρα και εμείς εθελοτυφλούμε«

 


O καθηγητής και πρώην υφυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, Γιάννης Βαληνάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφορικά με τον υποτιθέμενο διάλογο με την Τουρκία χωρίς η Ελλάδα να διεκδικεί απολύτως τίποτα και ουσιαστικά συζητώντας μόνο τις απαιτήσεις της Τουρκίας είπε:

«Πολλοί στην πολιτική και στην κοινωνία έχουν άγνοια κινδύνου σε σχέση με τα εκρηκτικά προβλήματα με την Τουρκία.

Αγνοούν ότι δεν διεκδικεί πλέον μόνο θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο αλλά, ωμότατα,εθνικό έδαφος (τα νησιά μας).

Κι ενώ βλέπουν έναν αντίπαλο που αυξάνει συνεχώς τις διεκδικήσεις, την επιθετικότητα και τη στρατιωτική του ισχύ, φαίνεται να πιστεύουν σε κάποιο θαύμα – ότι ξαφνικά θα συνέλθει μόνος του ή κάποιος τρίτος θα τον συνεφέρει…

Η δήθεν αποτρεπτική στρατηγική που ακολουθούμε επί 50 χρόνια από τίποτα – από κανένα στόχο της – δεν απέτρεψε την Τουρκία!

Συνεχίζουμε απτόητοι ελπίζοντας στο δίκαιο, την ηθική και στον «Θεό της Ελλάδας»…Κι όμως υπάρχει καλύτερη στρατηγική, φιλόδοξη, συνετή, διεκδικητική και κερδοφόρα ( περί αυτής στο νέο μου βιβλίο «Για μια Στρατηγική Διεκδικητικής Εξομάλυνσης» τον Νοέμβριο από τις Εκδ. Ι. Σιδέρη.

Πρέπει να βάλουμε σε αυτό το διάλογο την έννοια του εθνικού συμφέροντος και του κέρδους δεν κάνουμε συζήτηση με την Τουρκία, διάλογο με την Τουρκία διαπραγματεύσεις όπως θέλετε πείτε το εδώ, χωρίς να επιδιώκουμε τη βελτίωση της θέσης μας και αυτό από πουθενά δεν το βλέπω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.