Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Μελάνια Tραμπ: Αποκαλύπτει τους λόγους που ερωτεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ

 


Η Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους ερωτεύτηκε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε, μόλις λίγες μέρες αφού εξέφρασε τη στήριξή της στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Στο X, πρώην Twitter, η πρώην Πρώτη Κυρία στήθηκε μπροστά στην κάμερα για να πει στους 2,8 εκατομμύρια ακολούθους της ότι: «Από τη στιγμή που γνωριστήκαμε, υπήρχε μια αδιαμφισβήτητη σπίθα».


Η 54χρονη Μελάνια αποκάλυψε ότι υπήρχε «κάτι πάνω του που την μαγνήτισε, η αυτοπεποίθησή του, η γοητεία του, το χιούμορ του, η όρασή του».

Ανέφερε, ότι ο γάμος τους ήταν μια «όμορφη εκδήλωση», με «ένα εκπληκτικό φόρεμα, ένα τέλειο μενού που δημιουργήθηκε από έναν διάσημο σεφ και μαγευτικά live από μουσικούς θρύλους».

Το βίντεο περιλάμβανε εικόνες από την ημέρα του γάμου, δείχνοντας το ζευγάρι να χορεύει αγκαλιά, καθώς και στιγμιότυπα από την πρόβα νυφικού, από τον οίκο Christian Dior.

Τράμπ
Πηγή: X/melaniatrump

Το βίντεο ολοκληρώνεται με μια εικόνα της αυτοβιογραφίας της, με τίτλο “Melania”, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Η ενθουσιώδης ανάρτησή της για τον σύζυγό της ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την υποστήριξη της στα δικαιώματα των γυναικών στην άμβλωση, άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ατομική ελευθερία είναι μια θεμελιώδης αρχή που προστατεύω», είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο X.

«Χωρίς αμφιβολία, δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμούς όταν πρόκειται για αυτό το ουσιώδες δικαίωμα που έχουν όλες οι γυναίκες από τη γέννησή τους: η ατομική ελευθερία. Τι σημαίνει πραγματικά ‘το σώμα μου, η επιλογή μου’;»

Το βίντεο δημοσιεύθηκε μετά την αποκάλυψη του The Guardian ότι απέκτησε ένα πρώιμο αντίγραφο της αυτοβιογραφίας της, όπου αναφέρει ότι έχει τελείως διαφορετικές απόψεις για τις αμβλώσεις από τον σύζυγό της, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες μπορούν αυτόνομα να αποφασίζουν αν θα αποκτήσουν παιδιά, βασισμένες στις δικές τους πεποιθήσεις, χωρίς καμία παρέμβαση ή πίεση από την κυβέρνηση», γράφει η πρώην Πρώτη Κυρία.

«Γιατί θα έπρεπε οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από την ίδια τη γυναίκα, να έχει την εξουσία να καθορίσει τι θα κάνει με το σώμα της; Το θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας στην ατομική ελευθερία, στη ζωή της, της παρέχει την εξουσία να τερματίσει την εγκυμοσύνη της αν το επιθυμεί», συνεχίζει.

«Ο περιορισμός του δικαιώματος μιας γυναίκας να επιλέξει αν θα τερματίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με το να της αρνείται τον έλεγχο του δικού της σώματος», λέει. «Αυτή την πεποίθηση την κουβαλώ μαζί μου σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου».

Μελάνια Τράμπ
Πηγή: X/melaniatrump

Στην αυτοβιογραφία της, η Μελάνια γράφει ότι οι «περιοδικές πολιτικές διαφωνίες μεταξύ εμένα και του συζύγου μου» είναι «μέρος της σχέσης μας», προσθέτοντας ότι πιστεύει στην «ιδιωτική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, αντί να τον προκαλώ δημόσια».

Γιατί η Μελάνια Τραμπ υποστηρίζει τις αμβλώσεις

«Πάντα πίστευα ότι είναι κρίσιμο να φροντίζουμε πρώτα τον εαυτό μας», λέει. «Είναι μια πολύ απλή έννοια· στην πραγματικότητα, όλοι γεννιόμαστε με ένα σύνολο θεμελιωδών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να απολαμβάνουμε τη ζωή μας».

«Όλοι έχουμε το δικαίωμα να διατηρούμε μια ικανοποιητική και αξιοπρεπή ύπαρξη. Αυτή η λογική προσέγγιση ισχύει για το φυσικό δικαίωμα μιας γυναίκας να λαμβάνει αποφάσεις για το δικό της σώμα και την υγεία της».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έχει μιλήσει με τη γυναίκα του για το βιβλίο και την συμβούλευσε να «ακολουθήσει την καρδιά της» σε μια συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο Fox News.

«Μιλήσαμε γι’ αυτό. Και είπα, πρέπει να γράψεις ό,τι πιστεύεις. Δεν θα σου πω τι να κάνεις. Πρέπει να γράψεις ό,τι πιστεύεις», είπε.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές που είναι κατά των αμβλώσεων επέκριναν την Μελάνια Τραμπ για την άποψή της, η οποία διαφέρει από αυτή του συζύγου της.

Η Κρίσταν Χόκινς, πρόεδρος των Students for Life of America, έγραψε στο Twitter/X: «Είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς τη λογική του να κυκλοφορήσει το βιβλίο της πρώην Πρώτης Κυρίας λίγο πριν από τις εκλογές, υπονομεύοντας το μήνυμα του Προέδρου Τραμπ στους ψηφοφόρους που είναι κατά των αμβλώσεων. Τι απώλεια δυναμικής»

Η Χόκινς συνέχισε, σημειώνοντας ότι η «υποστήριξη» της Μελάνια για τις αμβλώσεις είναι «αντιφεμινιστική και σαφώς εκτός των όσων διδάσκει η Καθολική μας πίστη».

«Η άμβλωση τερματίζει μια αθώα ζωή και είναι το αντίθετο της ενδυνάμωσης, καθώς λένε στις γυναίκες ότι δεν μπορούν να συνδυάζουν την ανατροφή ενός παιδιού και την καριέρα, οπότε πρέπει να επιλέξουν ένα από τα δύο».

Οι διαφορετικές απόψεις από τον Ντόναλντ Τράμπ

Οι απόψεις της Μελάνια διαφέρουν από αυτές του συζύγου της, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι ο νόμος για τις αμβλώσεις θα πρέπει να ισχύει στις πολιτείες και έχει αναλάβει την ευθύνη για τον διορισμό των τριών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου που βοήθησαν στην ανατροπή της απόφασης Roe vs. Wade – της ιστορικής απόφασης του 1973 που έδινε ομοσπονδιακά στις γυναίκες το δικαίωμα στην άμβλωση.

Αυτή η απόφαση έχει οδηγήσει σε απαγόρευση ή περιορισμό ασφαλών πρακτικών αμβλώσεων σε 22 πολιτείες και ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν έχει μετανιώσει για τους διορισμούς αυτούς.

Από τότε, ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να παρουσιαστεί ως πιο μετριοπαθής στο θέμα, καθώς έχει εξελιχθεί σε «αγκάθι» για τους Ρεπουμπλικάνους.

Τον Αύγουστο, ο Τραμπ δήλωσε αποκλειστικά στη DailyMail ότι θα μπορούσε να ψηφίσει για την κατάργηση της αυστηρής απαγόρευσης αμβλώσεων σε εγκυμοσύνη 6 εβδομάδων στη Φλόριντα όταν έρθει σε δημοψήφισμα αργότερα φέτος.

Λίγες μέρες αργότερα, αφού εκνεύρισε τα στελέχη του κόμματός του που είναι κατά των αμβλώσεων, είπε ότι δεν θα ψήφιζε τον νόμο για να ανατρέψει το όριο των έξι εβδομάδων.

Την Τρίτη, ο Τραμπ δήλωσε τελικά ότι θα ασκούσε βέτο σε μια ομοσπονδιακή απαγόρευση αμβλώσεων, αφού προηγουμένως απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση.

Ωστόσο, η εντυπωσιακή παραδοχή της συζύγου του έρχεται μόλις έναν μήνα πριν από τη μάχη του στις προεδρικές εκλογές με την υποψήφια των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, με τα δικαιώματα των αμβλώσεων να είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τους ψηφοφόρους.

Η Χάρις έχει θέσει τον εαυτό της ως «υποψήφια υπέρ της επιλογής», ενώ ο Τραμπ συχνά δυσκολεύεται να πάρει μια σαφή θέση στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις