Οι Αυστραλοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και πολλοί ενδέχεται να αντισταθούν σε δραστικά μέσα για την δημόσια υγεία σε μια πιθανή πανδημία στο μέλλον, όπως προκύπτει από την πρώτη έκθεση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 από την κυβέρνηση.
Πολλοί αναρωτιούνται τι θα γινόταν σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα, η οποία πέρασε και εκείνη την δύσκολη εποχή με τα μέτρα για τον κορωνοϊό! Θα δέχονταν άραγε οι Έλληνες έναν νέο γύρο μέτρων με αιτία μια νέα λεγόμενη πανδημία
Στην Αυστραλία πάντως ανησυχούν, καθώς, όπως προκύπτει από έκθεση 877 σελίδων που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, η ανάκτηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης είναι κομβικής σημασίας για την καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών και προφανώς την αντίστοιχη επιβολή σχετικών μέτρων!
Η έκθεση διαπιστώνει ότι προγράμματα όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είχαν τελικά ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται σήμερα λιγότεροι εμβολιασμοί για COVID και για άλλες ασθένειες. Γιατί άραγε;
“Η αντίδραση που εισπράττουμε από την κοινότητα δείχνει ότι μετά την πανδημία κάποιοι κύκλοι που εκφράζουν την κυρίαρχη τάση έχουν γίνει πιο επικριτικοί και επιφυλακτικοί ως προς τις αποφάσεις της κυβέρνησης”, προσθέτει η έκθεση.
“Το αρχικά υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συμμόρφωσης με σημαντικούς περιορισμούς είναι απίθανο να επαναληφθεί σε μια μελλοντική έκτακτη ανάγκη για την δημόσια υγεία”, αναφέρεται. Επομένως τι πρόκειται να συμβεί;
Σημειώνεται πως με μια αντίδραση στην οποία πιστώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων από την κόβιντ ήταν από τους χαμηλότερους στον κόσμο η Αυστραλία είχε κλείσει τα σύνορά της σε μη Αυστραλούς πολίτες τον Μάρτιο του 2020 και τα άνοιξε και πάλι τον επόμενο Οκτώβριο.
Διάφορες πολιτείες επίσης ενίσχυσαν τα lockdowns στη διάρκεια του 2020 και του 2021.
Ωστόσο, δημοσκόπηση του 2024 επικαλούμενη τη σημερινή έκθεση διαπίστωσε ότι ένα τρίτο των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση υπερέβαλε στην διαχείριση της πανδημίας.
Η έκθεση επίσης διαπίστωσε ότι οι αμφιλεγόμενες καθυστερήσεις στην παραλαβή και διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 κόστισαν στην οικονομία 20 δισεκ. δολάρια.
Ο υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την έρευνα εις βάθος και θα αποφασίσει αργότερα για άλλες συστάσεις. Η εν λόγω είδηση από την Αυστραλία κάνει, όπως είναι φυσικό, τον γύρο του κόσμου, καθώς όλοι φοβούνται, ειδικά στην Δύση, πως υπάρχει η πιθανότητα επαναφοράς μέτρων που θα θυμίζουν ή θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένα από την εποχή COVID.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου