Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Συνταγή από κορυφαίο σεφ για απολαυστικά ρολάκια κοτόπουλου – Tο «απόλυτο» μεσημεριανό σνακ

 


Ο ειδικός στην μαγειρική iRick Wiggins μοιράστηκε μέσω social media τη συνταγή του για ρολά κοτόπουλου με 6 συστατικά. Επειδή είναι χαμηλή σε θερμίδες αποτελεί τέλεια επιλογή για όποιον θέλει να χάσει θερμίδες.

Μια εκδοχή του αγαπημένου σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Όταν πρόκειται για μεσημεριανά σνακ, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια νόστιμη πίτα με κοτόπουλο, ειδικά όταν συνδυάζεται με πικάντικη ντομάτα και πέστο. Ενώ πολλοί ψάχνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ για αυτή τη νόστιμη λιχουδιά, ένας μάστερ της μαγειρικής αποκάλυψε το μυστικό του για ένα απολαυστικό σνακ χαμηλό σε υδατάνθρακες.

Ο Rick Wiggins, γνωστός ως @iricksnacks στο TikTok, έχει ενθουσιάσει τους χρήστες των social media με τη συνταγή του για μίνι ρολά κοτόπουλου με 6 συστατικά. Ο σεφ έγινε διάσημος με τις νόστιμες συνταγές του, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια του να χάσει 36 κιλά, στο πλαίσιο μιας δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες. Το Healthline σημειώνει ότι τέτοιες δίαιτες συνήθως μειώνουν τα τρόφιμα με υψηλούς υδατάνθρακες ή ζάχαρη, όπως τα ζαχαρωτά, τα αμυλούχα είδη και τα επεξεργασμένα δημητριακά.

Συνταγή για απολαυστικά ρολάκια κοτόπουλου

Υλικά

  • 43 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 τορτίγια χαμηλών υδατανθράκων
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πέστο
  • ¼ φλιτζανιού κοτόπουλο ψιλοκομμένο (μαγειρεμένο)
  • 3 κουταλιές της σούπας ντομάτες (κομμένες στη μέση)
  • ⅓ φλιτζανιού μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • Βούτυρο

Οδηγίες

  1. Για να ξεκινήσετε την παρασκευή αυτής της νόστιμης λιχουδιάς, απλώστε το τυρί κρέμα και το πέστο σε μια τορτίγια. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο, τις ντομάτες και την μοτσαρέλα.
  2. Στη συνέχεια, τυλίξτε σφιχτά την τορτίγια και αλείψτε την εξωτερική επιφάνεια με βούτυρο. Κόψτε την τυλιγμένη τορτίγια σε χοντρές φέτες (θα πρέπει να έχετε περίπου 6 φέτες).
  3. Τοποθετήστε τα ρολάκια στο airfryer και ψήστε στους 200°C για περίπου 6 έως 8 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε και απολαύστε.

«Αυτή η συνταγή με πρωτεΐνες είναι γρήγορη, εύκολη και τόσο νόστιμη», σημείωσε ο iRick στην ανάρτησή του. Το βίντεο έχει γίνει viral, με τους θαυμαστές του σεφ να σπεύδουν στα σχόλια για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους. «Έφτιαξα αυτή τη συνταγή για μεσημεριανό και βγήκε καταπληκτικό», σημείωσε ένας χρήστης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις