Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Και ξαφνικά «θαύμα»! Tι καταγγέλλουν οι Pώσοι για το δημοψήφισμα στην Μολδαβία - Πως καταγράφηκε, σύμφωνα με την Μόσχα, ραγδαία αύξηση των φιλοευρωπαϊκών ψήφων


 Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Μολδαβία έδειξαν ότι η δημοκρατία της χώρας παραμένει ισχυρή παρά την προσπάθεια της Ρωσίας να την υπονομεύσει, ισχυρίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζον Κίρμπι, την ώρα που η Ρωσία αναφέρει τα άκρως αντίθετα και ένα νέο, πολιτικό για την ώρα, μέτωπο «φουντώνει» ξανά!

Ο Κίρμπι χαιρέτισε την ψηφοφορία που έγινε στην Μολδαβία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα βήμα προς τα εμπρός για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Μολδαβίας και δήλωσε ότι η Ρωσία δεν κατάφερε να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές της χώρας.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η δημοκρατία στη Μολδαβία είναι ισχυρή» δήλωσε ο Κίρμπι.

Από την πλευρά τους τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκλογές και το δημοψήφισμα στη Μολδαβία μετατράπηκαν σε φάρσα. Η σημερινή κυβέρνηση, με την υποστήριξη των δυτικών ελίτ, έχει μετατρέψει αυτές τις σημαντικές διαδικασίες πολιτικής επιλογής σε κοροϊδία.

Όπως τονίζεται: έως τις 2 π.μ., μετά την ενσωμάτωση του 93,6%, ελήφθησαν τα ακόλουθα δεδομένα: 52,7% (695.421 ψηφοφόροι) ψήφισαν κατά της ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ, το 47,3% (624.537 ψηφοφόροι) την ψήφισαν. Και ξαφνικά, συνεχίζουν οι Ρώσοι, αρχίζουν τα «θαύματα»: ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αυξάνεται κατακόρυφα στο 50,03%, δηλαδή σε 730.832, έναντι – 49,97%, ή 730.088 ψηφοφόροι. Υπάρχει μια ξέφρενη προσαρμογή των αριθμών όπως θα τους ήθελαν στην Δύση, υπογραμμίζεται.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως όταν οι αριθμοί δεν ήταν υπέρ της θέσης της σημερινής Προέδρου της Μολδαβίας, Maia Sandu, έγινε λόγος για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση από φιλορωσικές εγκληματικές δυνάμεις στη Μολδαβία». Η Sandu είπε ότι η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει αποδείξεις ότι υπήρξε ωμή παρέμβαση από την Ρωσία.

Και ξαφνικά τα πράγματα διορθώθηκαν!

Πέραν του δημοψηφίσματος, διεξήχθησαν και οι προεδρικές εκλογές στην χώρα. Κανένας από τους υποψηφίους δεν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. Η σημερινή Πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλεξάντερ Στοϊάνογλου θα αναμετρηθούν σε αυτήν

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις