Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Tο Ισραήλ «κήρυξε» τον πόλεμο και στον Λίβανο: Για πρώτη φoρά ανταλλαγή πυρών Ισραηλινών και του επίσημου στρατού της χώρας - Ένας νεκρός και 10 τραυματίες


 Ο Εθνικός Στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως δέχθηκε σήμερα πυρά από την πλευρά του IDF στα οποία και ανταπέδωσε σε μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση του πολέμου.

Από τα Ισραηλινά πυρά ένας στρατιώτης του λιβανέζικου στρατού έχει χάσει τη ζωή του και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν. Η συγκεκριμένη κίνηση αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα των μαχών αλλά και της εν εξελίξει επιχείρησης καθώς ο στρατός του Λιβάνου δεν είναι ενιαίο σώμα με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Αν το Ισραήλ βάλει από σήμερα στο στόχαστρό του και τον Εθνικό στρατό του Λιβάνου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έχει κηρύξει τον πόλεμο και στην χώρα πέρα από την σιιτική οργάνωση.

Εάν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στον σχεδιασμό του Ισραήλ να περιλαμβάνεται τελικώς μία μεγαλύτερη επιχείρηση από την «περιορισμένης κλίμακας» που ο Νετανιάχου έχει μεταφέρει στον Τζο Μπάιντεν.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις

Εν τω μεταξύ, συνολικά 1.974 άνθρωποι, εκ των οποίων 127 παιδιά, σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο τον τελευταίο χρόνο, ενώ 9.384 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου.

Περίπου 9.384 έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε ο Φιράς Αμπιάντ. Η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν επιθέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η σύγκρουση εντάθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Νέες ισραηλινές επιδρομές στα νότια της Βηρυτού – Αναφορές για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις,

Υπενθυμίζεται πως νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, τη Νταχίγια, που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στον Λίβανο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις