Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Tο αίτημα της Κούβας σε BRICS και Πούτιν! Εξελίξεις μια «ανάσα» από τις ΗΠΑ


 Η κουβανική κυβέρνηση υπέβαλε επίσημο αίτημα να ενταχθεί στο μπλοκ των BRICS ως χώρα εταίρος σε μια επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Μόσχα προεδρεύει επί του παρόντος της ένωσης, ο Κάρλος Περέιρα, είπε ο γενικός διευθυντής διμερών υποθέσεων του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η Κούβα ζήτησε επίσημα να συμπεριληφθεί στους BRICS ως […]

Η κουβανική κυβέρνηση υπέβαλε επίσημο αίτημα να ενταχθεί στο μπλοκ των BRICS ως χώρα εταίρος σε μια επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Μόσχα προεδρεύει επί του παρόντος της ένωσης, ο Κάρλος Περέιρα, είπε ο γενικός διευθυντής διμερών υποθέσεων του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Κούβα ζήτησε επίσημα να συμπεριληφθεί στους BRICS ως «χώρα εταίρος» σε μια επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι ο προσωρινός πρόεδρος της ένωσης, που ενισχύει την θέση της ως βασικός παράγοντας στην παγκόσμια γεωπολιτική και ως ελπίδα στον Παγκόσμιο Νότο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περέιρα στο X.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κούβα Βίκτορ Κορονέλι δήλωσε στο Sputnik ότι η Μόσχα αναμένει να δει αντιπροσωπεία από την Κούβα στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν. Αντίστοιχη πρόσκληση από τον Πούτιν έλαβε και ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ.

Η Κούβα μια ανάσα από την επικράτεια των ΗΠΑ έχει εκφράσει πολλάκις την πρόθεση προσέγγισης με την Ρωσία, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Ουάσινγκτον!

Η BRICS είναι μια διακρατική ένωση που δημιουργήθηκε το 2006. Η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία της BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024. Η χρονιά ξεκίνησε με την ένταξη νέων μελών στην ένωση και πλέον, εκτός από την Ρωσία, την Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική, τώρα περιλαμβάνει Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.

Η προεδρία της Ρωσίας στους BRICS πραγματοποιείται με το σύνθημα της ενίσχυσης της πολυμέρειας για δίκαιη παγκόσμια ανάπτυξη και ασφάλεια. Κατά άλλους συγκεντρώνει όσες χώρες διαφωνούν με τις πρακτικές της Δύσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κράτους της Ανατολής και του Νότου! Στο πλαίσιο της προεδρίας της, η Ρωσική Ομοσπονδία θα διοργανώσει περισσότερες από 200 πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η σύνοδος κορυφής της ένωσης θα διεξαχθεί στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις