Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Swiss Indoors: Προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Αντίπαλός του ο Αρτούρ Φις


 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία, κατάφερε να επικρατήσει του Ολλανδού Μπότικ Φαν ντε Τσάντσουλπ με 7-6 (7/3), 7-5 και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του ATP 500 στη Βασιλεία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση, καθώς και οι δύο παίκτες πέτυχαν από ένα break, τα μοναδικά του πρώτου σετ. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα όταν ο Φαν ντε Τσάντσουλπ είχε break point στο 5-5, αλλά με το δυνατό του σερβίς κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο. Στο τάι-μπρέικ, ο Έλληνας τενίστας κυριάρχησε, φτάνοντας γρήγορα στο 5-0 και κατακτώντας τελικά το σετ με 7-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να δείχνει αντοχή και ανταγωνιστικότητα, σβήνοντας break point στο τέταρτο γκέιμ. Αν και έχασε μία ευκαιρία για break στο 3-3, κατάφερε τελικά να πάρει τον έλεγχο στο κρίσιμο 11ο γκέιμ. Μετά από αυτό, κράτησε το σερβίς του και «σφράγισε» τη νίκη του με 7-5, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Αρτούρ Φις, ο οποίος νίκησε τον Ισπανό Πέδρο Μαρτίνεθ με 7-5, 6-3 για να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο 20χρονος Γάλλος, Νο 20 στην παγκόσμια κατάταξη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου.

Οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί μία φορά στο παρελθόν, στα ημιτελικά της Αμβέρσας την περασμένη χρονιά, όπου ο Φις είχε επικρατήσει με 7-6 (5), 7-6 (4). Ο αγώνας της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 6. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά είτε τον Αντρέι Ρούμπλεφ, είτε τον νικητή του αγώνα μεταξύ του Σταν Βαβρίνκα και του Μπεν Σέλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις