Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Pωσία: Εγκρίθηκαν επί της αρχής vομοσχέδια κατά της «προπαγάνδας της ατεκνίας»


 Μια σειρά από νομοσχέδια που θα απαγορεύουν την "προπαγάνδα" η οποία αποθαρρύνει τους Ρώσους από το να αποκτήσουν παιδιά εγκρίθηκαν σήμερα κατά πλειοψηφία στην πρώτη από τις τρεις αναγνώσεις στην κάτω βουλή.

Η νομοθεσία θα απαγορεύει την εμφάνιση υλικού στο ίντερνετ, στα μέσα ενημέρωσης και στις διαφημίσεις που θα θεωρείται ότι παρουσιάζει ως ελκυστικό τον τρόπο ζωής χωρίς παιδιά και οι δημιουργοί αυτού του υλικού θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παρουσιάζει τη Ρωσία ως προπύργιο “παραδοσιακών αξιών” που βρίσκεται σε υπαρξιακό αγώνα με την παρηκμασμένη Δύση, ενθαρρύνει τις γυναίκες να αποκτούν τουλάχιστον τρία παιδιά ώστε να εξασφαλίζεται το δημογραφικό μέλλον της χώρας.

Το ζήτημα έχει προσλάβει επείγοντα χαρακτήρα για τις αρχές έπειτα από τη δημοσίευση τον περασμένο μήνα επίσημων στοιχείων που δείχνουν ότι το ποσοστό των γεννήσεων στη Ρωσία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τετάρτου του αιώνα.

Η αντιπρόεδρος της Δούμας Άνα Κουζνέτσοβα δήλωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι ο νόμος εντάσσεται στην “εθνική στρατηγική ασφαλείας” της Ρωσίας.

Προωθείται από τον Βιατσεσλάβ Βολόντιν, έναν ισχυρό σύμμαχο του Πούτιν και πρόεδρο της κάτω βουλής.

Ο Βολόντιν κατηγορεί το “κίνημα αυτών που δεν θέλουν παιδιά”, όπως το χαρακτηρίζει, ότι υποτιμάει τον θεσμό της οικογένειας με μια ιδεολογία η οποία ενθαρρύνει μια “συνειδητή άρνηση απόκτησης παιδιών”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις