Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Pωσία: Σκέψεις να διακόψει την ροή στρατηγικά σημαντικών πόρων προς μη φιλικές χώρες - Tο είχε ανακοινώσει ο Πούτιν, ειπώθηκε ξανά

 


Η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει την ροή στρατηγικά σημαντικών πόρων προς χώρες που θεωρεί μη φιλικές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Aleksandr Novak, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει αντίμετρα στις δυτικές κυρώσεις.

Η απαγόρευση θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν «μεγάλο κατάλογο προϊόντων που έχουν μεγάλη ζήτηση στις παγκόσμιες αγορές», είπε πρόσφατα ο Νόβακ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.

Αν και ο υπουργός δεν διευκρίνισε τα ακριβή προϊόντα, αναμένεται ευρέως ότι ένας κατάλογος θα περιλαμβάνει τα λεγόμενα μέταλλα μετάπτωσης, ιδίως το ουράνιο, το νικέλιο και το τιτάνιο.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάλυση της κατάστασης στις παγκόσμιες αγορές και των ευκαιριών της Ρωσίας. Σχετικές προτάσεις θα ετοιμαστούν στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Νόβακ.

Η πιθανότητα εκφράστηκε για πρώτη φορά από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο!

Ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του περιορισμού των εξαγωγών ορισμένων στρατηγικά σημαντικών εμπορευμάτων ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις. Σημείωσε ότι ενώ η Ρωσία είναι επί του παρόντος «περιορισμένη στην προσφορά ορισμένων αγαθών», εξακολουθεί να εξάγει πολλά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά, επιτρέποντας ουσιαστικά τόσο σε φίλους όσο και σε εχθρούς να τα αποθηκεύουν.

«Ίσως θα έπρεπε επίσης να σκεφτούμε ορισμένους περιορισμούς», είχε πει ο Ρώσος πρόεδρος, προτείνοντας ότι το μέτρο θα μπορούσε να περιλαμβάνει εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις