Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Δεν το είχα δοκιμάσει το δοκίμασα και έπαθα πλάκα φοβερός συνδιασμος τα Pεβίθια με τις Mελιτζάνες.

 


Υπέροχο φαγητό και πραγματικά πολύ πολύ νόστιμο πιάτο με ρεβίθια με τις μελιτζάνες.

Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
500 gr ρεβύθια χοντρά
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– λίγη γλυκεία πάπρικα
– αλάτι
– Πιπέρι
– ελαιόλαδο
– 1 κούπα χυμό ντομάτας, από φρέσκες ή κονκασέ
– 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Έχουμε βάλει από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό με τη σόδα. Ξεπλένουμε να φύγει η σόδα.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Μαραίνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο νεράκι ώσπου να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να βράσουν.

Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια και τις ψήνουμε στο gril. Όλα τα υλικά τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δέσουν μεταξύ τους.
Βάζουμε τα ρεβυθια , τα λαχανικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα.

Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να κάνει το φαγητό ξεροψημένη κρούστα.
Στο τέλος προσθέτουμε και μερικές φέτες μελιτζάνας που έχουμε τηγανίσει

Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις