Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Τα παιδιά και OXI MONO ξετρελάθηκαν με τα ατομικά πιτσάκια – θα σας ζητάνε συνταγή!

Μας αρέσουν που τα κάνουμε ατομικά πιτσάκια γιατί έτσι φτιάχνουμε διαφορετικά είδη με ότι υλικά αρέσουν στον καθένα.
Πολύ ωραία συνταγή γρήγορη και σπιτική με λίγα υλικά. Ίσως φταίει που είναι μίνι αλλά μας αρέσουν απίστευτα πολύ.

Η Συνταγή είναι από αναστ γεω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
3 ποτήρια περίπου αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
το μισό από έναν κύβο νωπή μαγιά

Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας όσο επιθυμείτε
Λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες όσο επιθυμείτε
Πιπεριά όσο επιθυμείτε
Μπέικον όσο επιθυμείτε
Τυριά ανάμεικτα όσα επιθυμείτε
Γκούντα μερικές έξτρα φέτες

Εκτέλεση:
Αρχικά ανακατεύουμε την μαγιά μέσα στο γάλα και την διαλύουμε καλά.
Μετά προσθέτουμε ζάχαρη και βούτυρο.
Κατόπιν συμπληρώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Περιμένουμε για περίπου μία ώρα.
Αφού φουσκώσει, ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι με απαλές κινήσεις.και ρίχνουμε μέσα την γέμισή μας.

Γέμιση:
Μερικές ιδέες για γέμιση είναι:

Βάζουμε σάλτσα ντομάτας, λουκάνικο, πιπεριές, μπέικον, ένα μιξ τυριών και μερικές εξτρά φέτες τυρί γκούντα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής, σφιχτή μάζα.

Εκτέλεση:
Στη συνέχεια τυλίγουμε το ζυμάρι σε ένα ρολό και το κόβουμε σε φετούλες με πάχος περίπου δύο δάχτυλα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Έπειτα βάζουμε από πάνω τις φετούλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, (αέρα).

Πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο αλείφουμε με αυγό, (χτυπάμε σένα μπολ ασπράδι και κρόκος μαζί αραιωμένο με λίγο νερό).
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις