Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Σοβαρές καταγγελίες κατά ONEX – Ξενοκώστα από πρώην εργαζόμενες


 ΑΠΟ ΤΟ SYROS PRESS

Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα μήνυμα από την πρώην Διευθύντρια προσωπικού του Νεωρίου κα Χαρά Αλουπογιάννη, η οποία κατακεραυνώνει με κατηγορίες τον κ. Πάνο Ξενοκώστα της ONEX και μας παρουσιάζει μια καταγγελία της πρώην νοσηλεύτριας του ναυπηγείου κας Κάντζα Αναστασίας, με πολύ σοβαρές επίσης κατηγορίες κατά του κου Πάνου Ξενοκώστα και των συνεργών του.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα με τις καταγγελίες….

ΘΕΜΑ : ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ONEX ΞΕΝΟΚΩΣΤΑ – Σοβαρή καταγγελία πρώην εργαζόμενης – συνεργάτιδας

“Καλημέρα σας,

Ονομάζομαι Χαρά Αλουπογιάννη και υπήρξα Διευθύντρια Προσωπικού του Ναυπηγείου της ONEX στη Σύρο, από τον Αύγουστο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024.

Συνημμένη, θα βρείτε την υπογεγραμμένη έγγραφη Δημόσια Καταγγελία της κ. Αναστασίας Κάντζα, πρώην νοσηλεύτριας του Ναυπηγείου Σύρου και πολύ στενής συνεργάτιδας του κ. Πάνου Ξενοκώστα, ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου της Σύρου.

Η κα Κάντζα, μετά από την άδικη απόλυσή της, με προσέγγισε, ζητώντας τη βοήθειά μου και μου εμπιστεύθηκε την καταγγελία της έτσι ώστε να τη διαβιβάσω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε όλους τους αρμόδιους Φορείς, καθώς α) η ίδια δεν δύναται να το πράξει λόγω της τραγικής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, β) είμαι το μοναδικό άτομο που εμπιστεύεται και γ) μόνο εγώ μπορώ να μαρτυρήσω, εξ ιδίας γνώσεως, τους τρόπους που χρησιμοποίησε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας για να την απομακρύνει από το Ναυπηγείο, αφού πλέον δεν του ήταν “χρήσιμη”, καθώς επίσης και την ανομολόγητη και ανηλεή ψυχολογική βία και πίεση που της ασκήθηκε.

Το παραπάνω γεγονός της απόλυσης της κας Κάντζα, η σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μου με εργαζομένους από το Ναυπηγείο οι οποίοι μου αναφέρουν ότι η εργασιακή κόλαση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και καθημερινά χειροτερεύει, οι δημοσιοποιήσεις του πλήθους των καταγγελιών των εργαζομένων από το Ναυπηγείο της Ελευσίνας καθώς επίσης και από αυτό της Σύρου, με ώθησαν επιτέλους να αποφασίσω ότι δεν πρέπει άλλο να σιωπώ αλλά να ανταποκριθώ στις παρακλήσεις τους για βοήθεια και να μιλήσω δημόσια.

Άλλωστε, και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διευθύντριας Προσωπικού απέδειξα, έμπρακτα, ότι ήμουν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, αντιτασσόμενη στα σκοτεινά, παράνομα και ανήθικα σχέδια του κου Πάνου Ξενοκώστα. Εξάλλου, η μη συμμόρφωσή μου στην αποδοχή και υλοποίηση των εκτός νόμου πρακτικών που εφάρμοζε προς τους  εργαζόμενους ήταν και ο λόγος που και εγώ η ίδια εκδιώχθηκα με τον χείριστο τρόπο από το Ναυπηγείο εκβιαζόμενη να υπογράψω οικειοθελή αποχώρηση. 

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι λόγω της ιδιότητάς μου αναγκάστηκα να βιώσω τις διώξεις που εξαπέλυε, με απάνθρωπο τρόπο και αδίστακτα σε σωρεία εργαζομένων, τους οποίους πετούσε στο δρόμο χωρίς δεύτερη σκέψη όταν εκείνοι απλά ζητούσαν το αυτονόητο και το ηθικό, εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το αποκορύφωμα των ανελέητων διωγμών ήταν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με έναν “μαγικό” τρόπο βρίσκονταν ως οικειοθελώς αποχωρήσαντες ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά λύπη μου για το γεγονός της απροκάλυπτης εξαπάτησης από τον κ. Πάνο Ξενοκώστα  των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων, οι οποίες τυφλωμένες από τα εχέγγυα τα οποία ψευδώς κατασκευασμένα τους παρουσίασε, επέτρεψαν σε αυτόν τον άνθρωπο με τα τεράστια ψυχολογικά προβλήματα και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επάρκεια και υπόβαθρο, να παριστάνει τον επενδυτή-επιχειρηματία και να διαχειρίζεται κάτω από την μπότα του τρόμου, του φόβου και των εκβιασμών, ανθρώπινο τεχνικό και υπαλληλικό προσωπικό. Πιστεύω ακράδαντα και για την προηγούμενη, αλλά και για την τωρινή Κυβέρνηση ότι δεν έπραξαν εσκεμμένα και είμαι σίγουρη ότι μετά την αποκάλυψη των όσων πραγματικά λαμβάνουν χώρα στις επιχειρήσεις του κου Ξενοκώστα, η Κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το αίσχος που μας καθιστά όλους υπεύθυνους.

Επίσης, θέση καλούνται να πάρουν και όλα τα Συνδικαλιστικά Όργανα της χώρας γιατί, χωρίς να το γνωρίζουν, ο κ. Ξενοκώστας, εντέχνως, έχει δημιουργήσει το δικό του συνδικαλιστικό πλαίσιο από 10 -15 διορισμένους και πλήρως καθοδηγούμενους “συνδικαλιστές” στο κάθε ναυπηγείο, τους οποίους χρησιμοποιεί ως προμετωπίδα εξαπάτησης Φορέων και Πολιτικών Προσώπων, αλλά και ως όργανα εκτέλεσης παράνομων ενεργειών.

Σας παρακαλώ να δώσετε τη δέουσα προσοχή στην εν λόγω καταγγελία της οποίας το περιεχόμενο διαβεβαιώνω ότι είναι απολύτως αληθές όπως, επίσης, και άλλοι συνάδελφοι επιβεβαιώνουν τα αναφερόμενα σε αυτήν.

Με την πολύτιμη δική σας συμβολή καθώς και του σοβαρού έργου που επιτελείτε, ελπίζω να βοηθήσετε έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι εγκληματικές πρακτικές του κου Πάνου Ξενοκώστα, να σταματήσει η άνευ προηγουμένου παράνομη εκμετάλλευση των εργαζομένων και να διασωθεί το Ναυπηγείο της Σύρου που ημέρα με την ημέρα κυριολεκτικά καταστρέφεται.

Εγώ από την πλευρά μου πρόκειται να καταθέσω, άμεσα, αγωγές και μηνύσεις κατά του κου Ξενοκώστα και των συνεργών του.

Σας γνωστοποιώ ότι το μήνυμα αυτό έχει ήδη αποσταλεί στον Πρωθυπουργό της Χώρας μας, σε όλα τα Υπουργεία και τους αρμόδιους Φορείς.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι διαθέσιμη για την επαλήθευση όλων των παραπάνω ή και για περαιτέρω πληροφορίες.

Με εκτίμηση,

Χαρά Αλουπογιάννη,

Κιν.: 6973337140″

 

Η καταγγελία Κάντζα

 

“ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ερμούπολη 10 Οκτωβρίου 2024

Ονομάζομαι Αναστασία Κάντζα, είμαι πρώην εργαζόμενη της ONEX και είχα τη θέση της Νοσηλεύτριας στο Ναυπηγείο της Σύρου.

Ενώ εργαζόμουν για την ONEX του κ. Πάνου Ξενοκώστα, μου είχαν κάνει πρόσληψη σε μία από τις εταιρείες της ONEX, τη “ΝΕΟΡΙΟ ΣΥΡΟΥ ΕΠΕ”.

Κάτω από αυτή την εταιρεία (ΝΕΟΡΙΟ ΣΥΡΟΥ ΕΠΕ) γίνονται οι προσλήψεις των διοικητικών υπαλλήλων ενώ για τους εργαζόμενους της παραγωγής οι προσλήψεις γίνονται σε άλλη εταιρεία την “ΣΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ SHIPPING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”. Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, οι εταιρείες που μας έχει μοιράσει είναι δικές του, με άσχετες όμως επωνυμίες…

Είναι εμφανές από τον παραπάνω διαχωρισμό των προσλήψεων των εργαζομένων σε διαφορετικές εταιρείες, έτσι ώστε να μην εμφανίζονται ως εργαζόμενοι στην ΟΝΕΧ, ότι αυτό γίνεται για να μην συνδέεται η ΟΝΕΧ με τα εγκλήματα και τα αίσχη που διαπράττονται σε εργασιακά αλλά και ηθικά θέματα στο Ναυπηγείο της Σύρου.

Προβαίνω σε αυτή την καταγγελία γιατί είμαι και εγώ ένα από τα θύματα που χρησιμοποιήθηκαν από τη γνωστή εγκληματική οργάνωση της Σύρου, η οποία δημιουργήθηκε, οργανώθηκε και διοικείται από τον κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Από τις αρχές του 2023, με διάφορα τεχνάσματα του κ. Πάνου Ξενοκώστα, σε συνεργασία με τον οικονομικό διευθυντή του, κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, και τη δικηγόρο του, κ. Δώρα Καρτάνου, με εγκλώβισαν εργασιακά και με την απειλή ότι θα απολυθώ αν δεν βοηθήσω τον κ. Ξενοκώστα στα σχέδιά του, με ανάγκασαν, με πληρωμένα από εκείνους έξοδα, να μεταβώ στην Ελευσίνα ώστε να συναντηθώ με τον κ. Ξενοκώστα για να συζητήσουμε ένα θέμα.

Στη συνάντηση αυτή, με σωρεία ψεμάτων από την πλευρά του, όπως πλέον έχει πανηγυρικά αποδειχτεί, ο κ. Ξενοκώστας με έπεισε ότι κάποιοι στο ναυπηγείο της Σύρου σχεδιάζουν το κλείσιμό του και ότι αν δεν δημιουργηθεί μία ομάδα αντίστασης και προστασίας του ναυπηγείου, το Νεώριο θα κλείσει… και θα μείνουμε όλοι άνεργοι, στο δρόμο, χωρίς εισοδήματα και μέλλον. Επίσης μου έταξε (όπως και σε όλους τους άλλους…) λαγούς με πετραχήλια…

Μη γνωρίζοντας τότε την αλήθεια, πείστηκα και συμφώνησα, χωρίς φυσικά να γνωρίζω, να συμμετέχω στη δημιουργία, αλλά και να ηγηθώ, αυτής της ομάδας, η οποία, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, κατέληξε να είμαστε απλά εγκλωβισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του κ. Ξενοκώστα διότι κανείς μετά δεν μπορούσε να φύγει κάτω από την απειλή ότι αμέσως την επόμενη μέρα θα απολυόταν. Η εγκληματική αυτή οργάνωση μοναδικό σκοπό είχε, όχι βέβαια την ανάπτυξη του ναυπηγείου της Σύρου και την υγιή επαγγελματική αποκατάσταση των εργαζομένων αλλά την ικανοποίηση άρρωστων και ανήθικων ορέξεων.

Ένα σχέδιο που, τελικά, μοναδικό σκοπό είχε, μέσω της φίμωσης της αλήθειας, της χειραγώγησης του κόσμου, της τρομοκρατίας και του ψεύδους, την ικανοποίηση της φιλοδοξίας και των άρρωστων επιθυμιών του ίδιου του κ. Ξενοκώστα, με αποτέλεσμα την καταστροφή του ναυπηγείου της Σύρου και την καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων, με ταυτόχρονο εξαναγκασμό τους, μέσω απειλών, ώστε να ξεπερνούν τους ηθικούς τους φραγμούς και να εκτελούν τις εγκληματικές εντολές και τακτικές του κ. Ξενοκώστα.

Δυστυχώς, ντρέπομαι που το ομολογώ αλλά υπήρξα η πρωτεργάτισσα και συνεργάτης του κ. Ξενοκώστα σε όλη την οργάνωση από εκείνον και εκτέλεση από όλους εμάς που συμμετείχαμε, του σχεδίου σπίλωσης και αποπομπής αθώων ανθρώπων, των ανθρώπων που τελικά όπως αποδείχθηκε με χίλιους τρόπους, οι οποίοι ήταν αυτοί που αναγέννησαν το Νεώριο και μας έμαθαν να εργαζόμαστε με ηθική, φιλότιμο και συναδελφικότητα αλλά και να νιώθουμε υπερήφανοι για την αξιοπρεπή και σωστά αμειβόμενη εργασία μας.

Να συμπληρώσω ότι πρωτοστάτες και συνεργάτες του κ. Ξενοκώστα στους εκφοβισμούς, τα ψέματα, τις ανακρίσεις και τη διοίκηση της εγκληματικής αυτής ομάδας ήταν και είναι ο οικονομικός διευθυντής του, κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, ο εμπορικός διευθυντής του κ. Ιωάννης Συκουτρής, ο γενικός διευθυντής του και πρώην Λιμενάρχης Σύρου, κ. Γιάννης Βαμβακούσης και η δικηγόρος του κ. Δώρα Καρτάνου.

Όταν κατάλαβα την αλήθεια, άρχισα να αντιστέκομαι στα δόλια σχέδια του κ. Ξενοκώστα. Όπως όταν με προόριζε για ψευδομάρτυρα σε δικαστική διαμάχη που είχε με τον Αντώνη Χατζαντώνη (πρώην πρόεδρο του σωματείου) και ενώ αναγκάστηκα να παραβρεθώ στο δικαστήριο, αρνήθηκα να παίξω αυτόν τον ανήθικο ρόλο. Από τότε άρχισαν τα προβλήματά μου. Με εντολή του κ. Ξενοκώστα, η ομάδα της ντροπής που έχει δημιουργήσει, άρχισε να με εκφοβίζει, να με σπιλώνει, να με τραμπουκίζει και γενικά να φροντίζει ότι στην εργασία μου θα ζω ένα μαρτύριο.

Μια από τις βασικές πρακτικές του, στην οποία αρνήθηκα επίσης κατηγορηματικά να συμμετάσχω, ήταν ότι ο κ. Ξενοκώστας, σε συνεργασία με τη δικηγόρο του, κ. Καρτάνου, κατασκεύαζαν καταθέσεις με ψεύτικες κατηγορίες κατά του τότε γενικού διευθυντή κ. Βασίλη Σαββίδη, του τότε γενικού γραμματέα του σωματείου Μάρκου Ρηγούτσου, του τότε προέδρου του σωματείου Αντώνη Χατζαντώνη και του Κωνσταντίνου Χριστοδούλου και με την απειλή της απόλυσης, προσπαθούσαν να με πείσουν να υπογράψω ως μάρτυρας. Το ίδιο έκαναν και με άλλους εργαζόμενους.

Λόγω αυτής της τρομοκρατίας, τόσο καιρό δεν μιλάω και ανέχομαι απειλές και εκφοβισμούς  που μου έχουν στοιχίσει στην υγεία μου. Πλέον έχω κρίσεις πανικού και επιληψίας αλλά και αισθήματα ντροπής για τον εαυτό μου. Και δεν μιλούσα διότι είχα και εγώ το φόβο όλων των εργαζομένων του Νεωρίου ότι αν μιλήσω θα χάσω τη δουλειά μου.

Αφού, λοιπόν, χρησιμοποιήθηκα κι εγώ από τον κ. Ξενοκώστα και εξοντώθηκα τελικά με απόλυση, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2024, διότι δεν ήμουν πλέον χρήσιμη για τα εγκληματικά του σχέδια, δεν έχω κάτι να φοβάμαι σε σχέση με την εργασία μου.

Επειδή όμως φοβάμαι για τη σωματική ακεραιότητά μου, λόγω των πολλών απειλών που έχω δεχτεί και από τον ίδιο αλλά και από την εγκληματική ομάδα του, προβαίνω σε αυτή τη δημόσια καταγγελία για να προστατευθώ, να επανορθώσω, όσο είναι δυνατόν, τα λάθη στα οποία υπέπεσα μη γνωρίζοντας τη δολιότητα, τα καταχθόνια σχέδια και τους πραγματικούς σκοπούς του κ. Ξενοκώστα, αλλά και για να αποκαλυφθεί πλέον και να έρθει στο φως η εγκληματική αυτή οργάνωση, η οποία ακόμα με απειλεί.

Γνωρίζοντας ότι ο κ Ξενοκώστας είναι δικομανής και πολύ προβλέψιμος, είμαι σίγουρη ότι μετά από τη δημόσια αυτή καταγγελία μου, θα μου κάνει μήνυση χρησιμοποιώντας ως ψευδομάρτυρες τα πλήρως ελεγχόμενα τσιράκια του που χρησιμοποιεί σε όλες του τις βρομοδουλειές. Και λέγοντας τσιράκια του αναφέρομαι στους: Μάρκο Βουτσίνο – πρόεδρο εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κυκλάδων και πρόεδρο του σωματείου του ναυπηγείου, Γιάννη Μπάιλα – γενικό γραμματέα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κυκλάδων και πρόεδρο των αμμοβολιστών και τους εργαζόμενους Ηλία Βαμβακούση, Νίκο Ρουσσουνέλο, Αντώνη Ζάρπα κ.α. Τους αναφέρω λοιπόν ονομαστικά για να μην τολμήσουν να με ξανατρομοκρατήσουν όπως έχουν κάνει άλλες φορές σε μένα αλλά και σε άλλους εργαζόμενους του Νεωρίου.

Είμαι μια αρκετά εργατική γυναίκα, με αξίες και σεβασμό προς την αλήθεια. Μπούχτισα και αηδίασα από τις απειλές και τους εκβιασμούς χωρίς επιλογή στον οποιονδήποτε εργαζόμενο, τις συκοφαντίες και τα λόγια χωρίς αποδείξεις και στοιχεία που θίγουν την αξιοπρέπεια μας. Αν μπορούμε να πούμε πως κάτι μου έμεινε, εκτός από τον φόβο, από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στον βωμό της άρρωστης φιλοδοξίας, του χρήματος, των συμφερόντων και των αλόγιστων απολύσεων, θυσιάζονται πολύ εύκολα οι ζωές και οι ψυχές όλων των ανθρώπων. 

Μακάρι να γνώριζα την αλήθεια νωρίτερα. Μακάρι να μπορούσαμε να σώζαμε την αξιοπρέπεια μας, τον αυτοσεβασμό μας, το ψωμί μας και την ψυχή μας, που καταπατήθηκε πολλές φορές χωρίς δεύτερη σκέψη και δίχως ανθρωπιά, για τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω. «Ας είναι ο Θεός μαζί μου και το Ιερό Του Ευαγγέλιο.»

Αναστασία Κάντζα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις