Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Oι παγκοσμιστές επιταχύνουν σχέδια για να κατασκευάσουν τον παγκόσμιο λιμό και την πείνα


 By Leo Hohmann

LeoHohmann.com
October 12, 2024

Η παγκόσμια αίρεση για το κλίμα ετοιμάζεται να δώσει ώθηση στον πόλεμό της για τα τρόφιμα με 13 έθνη –πολλά από αυτά μεγάλης παραγωγής σε βοοειδή και κράτη παραγωγής τροφίμων με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ισπανία– να υπογράφουν δέσμευση για να θέσουν τους αγρότες κάτω από νέους περιορισμούς που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών αερίου μεθανίου.

Το Global Methane Hub (Παγκόσμιο Κέντρο Μεθανίου) ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου στις 17 Μαΐου ότι υπουργοί γεωργίας και περιβάλλοντος και πρεσβευτές από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, υπέγραψαν δέσμευση που υπόσχεται να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου στη γεωργία. Οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από τον τσάρο του Biden για το κλίμα, John Kerry.

Τι σημαίνει αυτό και γιατί πρέπει να σε νοιάζει; Θα το αναλύσουμε.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από αυτά τα έθνη και δημοσιεύτηκε στο  Global Methane Hub :

«Τον περασμένο μήνα (τον Απρίλιο του 2023), το Παγκόσμιο  Κέντρο Μεθανίου συνεργάστηκε με τα Υπουργεία Γεωργίας της Χιλής και της Ισπανίας για τη σύγκληση του πρώτου παγκόσμιου υπουργικού συνεδρίου για τις γεωργικές πρακτικές για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου. Η υπουργική διάσκεψη συγκέντρωσε υψηλόβαθμα κυβερνητικά μέλη για να μοιραστούν παγκόσμιες προοπτικές σχετικά με τη μείωση του μεθανίου και τα συστήματα τροφίμων χαμηλών εκπομπών. Η συγκέντρωση οδήγησε σε μια δήλωση στην οποία τα κράτη δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση για μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και μετριασμούς στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων και να συνεργαστούν σε προσπάθειες που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών μεθανίου στη γεωργία και τα συστήματα τροφίμων».

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ο Συνασπισμός για το Κλίμα και ο Καθαρός Αέρας, το Διαμερικανικό Ινστιτούτο Συνεργασίας στη Γεωργία, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Inter-American Τράπεζα Ανάπτυξης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, ένα άλλο δημιούργημα της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φιλελεύθερης τάξης βασισμένης σε κανόνες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μιλάει πολύ πρόσφατα, μαζί με τον ΟΗΕ, για έναν επερχόμενο λιμό. Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε μια λευκή βίβλο στις 22 Μαΐου, με τίτλο  Ενημέρωση για την επισιτιστική ασφάλεια: Η απάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε επίσης, από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους,  τρομερές προειδοποιήσεις για έναν επερχόμενο παγκόσμιο λιμό .

Γι’ αυτό είναι περίεργο για μένα ότι, την ίδια στιγμή που οι παγκοσμιστές προειδοποιούν για ελλείψεις τροφίμων και πείνα, τα φερέφωνά τους στην Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΗΕ και στις διοικήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (προσέξτε η Κίνα και η Ρωσία δεν βρίσκονται πουθενά σε αυτές τις παράλογες αντιδιατροφικές πολιτικές), μιλούν για μετάβαση σε μια νέα και αναπόδεικτη μορφή «αειφόρου» γεωργίας που επικεντρώνεται περισσότερο στη μείωση του μεθανίου παρά στην παραγωγή των υψηλότερων αποδόσεων τροφίμων.

Η σύγχρονη παραγωγή τροφίμων είναι κακή, μας λένε, γιατί παράγει μεθάνιο που υποτίθεται ότι βλάπτει το περιβάλλον.

«Τα συστήματα τροφίμων ευθύνονται για το 60% των εκπομπών μεθανίου», δήλωσε ο Marcelo Mena, Διευθύνων Σύμβουλος του Global Methane Hub. «Συγχαίρουμε τις χώρες που είναι πρόθυμες να ηγηθούν στον μετριασμό του μεθανίου στα συστήματα τροφίμων και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε αυτού του είδους την πρωτοβουλία με προγράμματα που διερευνούν πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες μετριασμού του μεθανίου και υποστηρίζουν τη δημιουργία νέων τεχνολογιών».

Ο John Kerry είναι επίσης πολύ ενθουσιασμένος για την απόκτηση πολύτιμων, παραγωγικών γεωργικών εκτάσεων εκτός δικτύου, τη μείωση του μεγέθους των κοπαδιών βοοειδών και την παράδοση των συστημάτων παραγωγής τροφίμων μας σε τεχνοκράτες και παγκοσμιστές που προσφέρουν ασαφείς υποσχέσεις για «νέες τεχνολογίες».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου όχι μόνο στην Αμερική αλλά παγκοσμίως, αναφέροντας στον  ιστότοπό τους : «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν βασική ηγεσία, χρηματοδότηση και τεχνογνωσία για διεθνείς προσπάθειες μείωσης των εκπομπών μεθανίου, με αποτέλεσμα περισσότερα από 1.140 έργα μετριασμού του μεθανίου μέσω του GMI έως το 2021». 

Δείτε τον χάρτη της δραστηριότητας μετριασμού του μεθανίου EPA παρακάτω:

Global Methano Sites

Σε ένα μόνο παράδειγμα, η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει να δαπανήσει 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε κεφάλαια φορολογουμένων σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην «ενδυνάμωση» των γυναικών ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή στην «πατριαρχική» κοινωνία της βόρειας Κένυας, δείχνουν έγγραφα που εξετάζονται από το  Washington Free Beacon.

Ο John Kerry σε δήλωσή του είπε: «Ο μετριασμός του μεθανίου είναι ο ταχύτερος τρόπος για να μειωθεί η υπερθέρμανση βραχυπρόθεσμα. Τα τρόφιμα και η γεωργία μπορούν να συμβάλουν σε ένα μέλλον χαμηλής περιεκτικότητας σε μεθάνιο βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα των αγροτών. Καλωσορίζουμε τους υπουργούς Γεωργίας που συμμετέχουν στην εφαρμογή της Παγκόσμιας Δέσμευσης για το Μεθάνιο».

Το δελτίο τύπου της 17ης Μαΐου αναφέρει περαιτέρω ότι, «Το επίκεντρο της διάσκεψης ήταν η ανάπτυξη επιστημονικών πρακτικών, καινοτομιών και τεχνολογιών σύμφωνα με τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων…»

Τα κράτη που υπογράφουν αυτήν τη δέσμευση για να μεταμορφώσουν τις γεωργικές τους πολιτικές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Χιλή, η Τσεχία, ο Ισημερινός, η Γερμανία, ο Παναμάς, το Περού και η Ισπανία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα διοργανώσει μια δεύτερη διάσκεψη το 2024 για να παρακολουθήσει και να προωθήσει τις προσπάθειες εφαρμογής που σχετίζονται με τη δήλωση και να ενθαρρύνει περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 14ης Μαΐου.

Προκειμένου να σωθεί ο πλανήτης από τις εκπομπές που προέρχονται από τις κλανιές αγελάδων, ισχυρίζονται ότι είναι απαραίτητο να αναγκαστούν οι αγρότες να αλλάξουν τον τρόπο που εκτρέφουν, μετατρέποντας τη γη και τα ζώα τους σε πιο «καινοτόμες» μεθόδους και «επιστημονικές πρακτικές». Αυτές οι μέθοδοι θα πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο στις φάρμες αλλά σε όλα τα «συστήματα τροφίμων».

Δεν βγαίνουν ποτέ να πουν ανοιχτά ποιες είναι αυτές οι «καινοτόμες» αλλαγές, μόνο ότι θα βασίζονται σε «νέες τεχνολογίες» και «βασισμένες στην επιστήμη».

Μπορούμε να υποθέσουμε από αυτή τη γλώσσα ότι μεταξύ των πρακτικών που εξετάζονται είναι η αντικατάσταση μεγάλου μέρους των αποθεμάτων βοείου κρέατος και γαλακτοπαραγωγής, χοιρινού κρέατος και κοτόπουλου στα οποία βασίζονται οι πληθυσμοί για πρωτεΐνες με προνύμφες εντόμων, σκουλήκια γεύματος, γρύλους κ.λπ. Ο ΟΗΕ, το World Economic Forum  και άλλες ΜΚΟ προωθούν εδώ και χρόνια δίαιτες χωρίς κρέας και την κατανάλωση πρωτεΐνης εντόμων, και δισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει σε τεράστια εργοστάσια εντόμων που κατασκευάζονται στην πολιτεία του Illinois, στον Καναδά και στην Ολλανδία, όπου τα σκουλήκια, οι γρύλοι και άλλα ζωύφια θα υποβληθούν σε επεξεργασία ως πρόσθετα που θα εισαχθούν στην προμήθεια τροφίμων, συχνά χωρίς σαφείς ετικέτες που θα ενημερώνουν τους ανθρώπους για το τι ακριβώς τρώνε. Ο Bill Gates συνεργάζεται επίσης με άλλους δισεκατομμυριούχους για να επενδύσει στην παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο, μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση καρκινικών κυττάρων από αγελάδες, κοτόπουλα και χοίρους για την ταχεία καλλιέργεια τεχνητού κρέατος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

lewrockwell.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.