Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ντόναλντ Τραμπ ή Καμάλα Χάρις; Oι Pώσοι δεν είναι ακόμα σίγουροι για κανέναν - Πιο είναι το κλίμα σε MME


 Ρωσικά δημοσιεύματα σχολιάζουν την πρόσφατη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως σε 3-4 μήνες υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ειδικά στην περίπτωση που δεν εκλεγεί!

Σύμφωνα με το κλίμα που επικρατεί στην Ρωσία, ναι μεν ο Τραμπ θα αποτελέσει ίσως καλύτερη επιλογή από ότι της διεθνίστριας Καμάλα Χάρις, ωστόσο δεν αποτελεί εγγύηση! Όπως τονίζεται ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε εύκολα να γίνει η αιτία μιας κρίσης μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον!

Ως παράδειγμα δίνεται η Μέση Ανατολή, όπου ο Τραμπ στηρίζει αναφανδόν το Ισραήλ σε αντίθεση με την Μόσχα, η οποία συμμαχεί με το Ιράν!

Στο θέμα της Ουκρανίας, αυτό που προκύπτει από ρωσικά ΜΜΕ είναι πως περιμένουν να δουν είτε από τον Τραμπ είτε από την Καμάλα Χάρις κάποιου είδους συμφωνία που θα προσφερθεί στην Μόσχα για να παγώσει ή να τελειώσει η σύγκρουση, ώστε η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της να πάρουν μια ανάσα! Υπάρχει βέβαια και η άποψη πως ο Τραμπ θα προσπαθήσει να επιλύσει οριστικά το θέμα, αν και δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς η Ρωσία θα θελήσει συνθηκολόγηση!

Η αποδοχή όλων των όρων της Ρωσίας θα φανεί ως ήττα για την Ουάσινγκτον, επομένως, όπως σχολιάζεται, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα σχέδιο συμβιβασμού και μένει να φανεί κατά πόσο θα συμφωνήσει σε αυτό το σχέδιο η Ρωσία, η οποία θα απαιτήσει λογικά συνθηκολόγηση και θα θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο σε εκείνα τα εδάφη που ο στρατός της θα έχει καταλάβει μέχρι την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι όποιες πιθανές συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης!

Αν ο Τραμπ θεωρήσει πως απλά με τις «έξυπνες ατάκες» θα καταφέρει να πείσει την Ρωσία να παραιτηθεί από εθνικά της συμφέροντα, τότε μάλλον δεν θα καταφέρει να τελειώσει την σύγκρουση, τονίζουν οι εκτιμήσεις από την Ρωσία, καταλήγοντας πως όποιος και αν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ κλιμάκωσης και συνθηκολόγησης, καθότι δύσκολα η Ρωσία θα δεχθεί να υποχωρήσει από όσα είχε προαναγγείλει! Το μόνο που θα μπορούσε να συζητήσει είναι το να μην ενσωματώσει για την ώρα ακόμα περισσότερα εδάφη!

Με πληροφορίες από Ria Novosti, photo EPA-THE WASHINGTON POST POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.