Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Oι διαφωνούντες βουλευτές της NΔ και η Φωνή Λογικής «στριμώχνουν» τον Κ.Μητσοτάκη - Το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί για την άνοδο της Αφροδίτης Λατινοπούλου και την στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Σοβαρή είναι πλέον η αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε όπως πίστευε με τις διαγραφές Λ.Αυγενάκη και Μ.Σαλμά.

Για την ακρίβεια οι διαγραφές αυτές δεν παρουσίασαν κανένα αποτέλεσμα και δείχνουν να προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή στους διαφωνούντες βουλευτές.

Δείχνουν μάλιστα να στρέφονται με ερωτήσεις τους και κατά άλλων υπουργών.

Οι βουλευτές αυτοί δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους τους και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από πολιτικές και κομματικές δικαιολογίες ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν εμφανιστεί δεξιά κόμματα για να τους αντικαταστήσουν.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήθελε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά λόγω των πιέσεων που δέχεται από τους διαφωνούντες βουλευτές τελικά θα επιχειρήσει να βρει μία άλλη επιλογή που να τηρεί τις προϋποθέσεις που ίδιος θέλει.

Η βασικότερη προϋπόθεση είναι ο νέος πρόεδρος να είναι βολικός και υπάκουος.

Πέρα του προβλήματος με τους βουλευτές είναι σαφές ότι έχει δεχτεί μεγάλα πλήγματα η εικόνα του από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή οι οποίοι δεν θέλουν ούτε καν να τον συναντήσουν.

Αυτό είναι πρωτοφανές και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει την ατζέντα που όλοι έχουν καταλάβει πλέον περί τίνος πρόκειται, στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό καθώς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί τον περιμένουν στη «γωνία».

Υπάρχει και το ζήτημα ότι οι διαφωνούντες βουλευτές επηρεάζονται άμεσα από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Ο Κ.Μητσοτάκης το γνωρίζει αυτό.

Σοβαρό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί και το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Μέχρι τώρα καλύπτονταν πίσω από την ΕΕ για την ανικανότητα του να περιορίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Τώρα όμως περισσότερες χώρες θέλουν να σκληρύνουν τη στάση τους και υπάρχει και το παράδειγμα της  Ιταλίδας Τζόρτζια Μελόνι η οποία έχει αποδειχθεί σε μία αποτελεσματική πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά την διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης (και όχι μόνο).

Πέραν των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει και μεγεθύνεται και το πρόβλημα των δεξιών κομμάτων, δηλαδή των πολιτικών σχηματισμών που βρίσκονται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πρόσφατες αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλο Μαρινάκη στην πρόεδρο της Φωνής Λογικής Αφροδίτης Λατινοπούλου, δείχνουν ότι για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται την νεαρή πολιτικό.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αυτή τη στιγμή έχει μία ανοδική και εντυπωσιακή πορεία και στη Νέα Δημοκρατία ανησυχούν μήπως προκύψει μία Ελληνίδα «Μελόνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις