Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

O Mπάιντεν λέει πως συζητά «επίθεση σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις»! 5% πάνω πήγε αμέσως η τιμή - Οι ΗΠΑ βάζουν «φωτιά» στην παγκόσμια οικονομία


 Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι συζήτησε για πιθανά ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σε σχόλια που εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη μόλις ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν τόνισε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στον Λευκό Οίκο, ωστόσο, ότι το Ισραήλ δεν θα κάνει κάτι τουλάχιστον σήμερα Πέμπτη!

Ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο, εάν θα στηρίξει το Ισραήλ, ώστε να χτυπήσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Μπάιντεν είπε “το συζητάμε αυτό»

Αμέσως μετά αυτά που είπε ο Μπάιντεν, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στο 5%!!!

Ο Μπάιντεν δήλωσε, για την ώρα, ότι δεν θα στηρίξει το Ισραήλ να επιτεθεί σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι ΗΠΑ γενικά στηρίζουν μια απάντηση στην Τεχεράνη, η οποία θα προκαλέσει εκ νέου προβλήματα τόσο στην περιοχή όσο και στην οικονομία!

Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 400 πυραύλους, όπως ισχυρίζεται (το Ισραήλ κάνει λόγο για 200), εναντίον του ισραηλινού κράτους, με αποτέλεσμα ο Νετανιάχου να διαμηνύει πως η Τεχεράνη θα το πληρώσει.

Το Ιράν είπε ότι ήταν σε αντίποινα για την δολοφονία του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ και έχει διαμηνύσει πως άπαξ και απαντήσει το Ισραήλ θα ανταπαντήσει σε χειρότερο βαθμό!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις