Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κασσελάκης: Παράτυπη η ψήφος Βερναρδάκη – Nα δώσει εξηγήσεις η Σβίγκου


 Η δήλωση Βερναρδάκη που έριξε λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης και γιατί το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη κατηγορεί εκ νέου τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο 16 παρ. 10 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το Γραφείο Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να βάλει εκ νέου κατά της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου. Οι συνεργάτες του πρώην προέδρου απομόνωσαν μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε προ ημερών ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στο ERTNEWS κι ισχυρίστηκαν πως η τηλεφωνική ψήφος του υπέρ της πρότασης μομφής που οδήγησε στην ιστορική καθαίρεση παραβίασε τους ισχύοντες κανονισμούς.

Σε αυτή την τηλεοπτική παρουσία του ο πρώην βουλευτής και υπουργός Επικρατείας, που στηρίζει την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη για την αρχηγία του κόμματος, είχε αναφέρει αρχικά ότι «σε γενικές είμαι ΣΥΡΙΖΑ, το υποστηρίζω». Κατόπιν προσέθεσε πως «τυπικά είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά γενικώς δεν έχω κάποια ενασχόληση συγκεκριμένη και πρακτική. Τυπικά τελείως. Από μακριά».

Κι απαντώντας σε ερώτηση για τις εξ αποστάσεως ψηφοφορίες του καθοδηγητικού οργάνου, αποκρίθηκε πως «χτύπησε εκείνη την ημέρα το τηλέφωνο. Ψήφισα υπέρ της μομφής. Ήταν η πρώτη εμπλοκή μετά από 1,5-2 χρόνια και πρακτικά μετά από καιρό».

«Η δήλωση εγείρει σοβαρά ερωτηματικά»

Στην ανακοίνωσή του το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη υποστήριξε ότι «η δήλωση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα» σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Χριστόφορου Βερναρδάκη στην ΚΕ, καθώς σύμφωνα με το Καταστατικό, όπως ανηπαρήχθη το σχετικό εδάφιο, «απουσία μέλους της Κ.Ε για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της, θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή».

Η πλευρά Κασσελάκη υπογράμμισε επίσης πως «η ομολογία του ιδίου του κου. Βερναδάκη για παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του κου. Σπύρου Λαμπρινού, ο οποίος ψήφισε κι αυτός τηλεφωνικά στη μομφή, παρότι συμμετέχει ενεργά εδώ και μήνες στις εργασίες άλλου κόμματος, ήτοι της Νέας Αριστεράς.

Γι’ αυτό και το Γραφείο Τύπου του Στ. Κασσελάκη κατέληξε ότι «η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις».

Ο Βερναρδάκης απείχε της ψηφοφορίας του αποκλεισμού

Η λέξη κλειδί στην ανάγνωση και στην ερμηνεία του καταστατικού για την εν λόγω περίπτωση είναι η «αδικαιολόγητη» που προηγείται στο καταστατικό της λέξης «απουσία».

Την επόμενη φορά άλλωστε που η Κεντρική Επιτροπή κλήθηκε να αποφασίσει για τον ονοματικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική κούρσα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, όντας παρών στη συνεδρίαση, απείχε κάθε ψηφοφορίας. Όπως συνέβη και με άλλα πέντε στελέχη που ανήκουν στο μπλοκ Πολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις