Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Το «Nαρκισσιστικό τέρας» του Ντένβερ: Ο καρδιολόγος που έγινε σειριακός βιαστής – «Με νάρκωσες και με χειραγώγησες»


 Ένας καρδιολόγος από το Ντένβερ, καταδικάστηκε σε 158 χρόνια φυλάκιση για τη νάρκωση και τον βιασμό πολλών γυναικών στο Κολοράντο, τις οποίες είχε γνωρίσει σε εφαρμογές γνωριμιών.

Ο δικαστής καταδίκασε τον 36χρονο και τον πρώην γιατρό Στίβεν Μάθιους την Παρασκευή (25/10), επειδή παρέσυραν 10 γυναίκες στο αρχοντικό του πρώτου στο δυτικό Ντένβερ, έριξαν στα ποτά τους ναρκωτική ουσία και μετά βίασαν οκτώ από αυτές μεταξύ του 2019 και του 2023, σύμφωνα με το CBS News.

«Τα στοιχεία σε αυτή την υπόθεση είναι συντριπτικά», είπε ο δικαστής Έρικ Τζόνσον, απευθυνόμενος απευθείας στον καταδικασθέντα.

Τα θύματα του Μάθιους και οι οικογένειές τους ακούγοντας την ισόβια κάθειρξη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, καθώς σχεδόν 24 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων των αποτρόπαιων επιθέσεων, διάβασαν συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις στο δικαστήριο.

«Είμαστε ένας ισχυρός στρατός επιζώντων και εσύ δεν είσαι τίποτα», είπε ένα από τα θύματά του, προσθέτοντας ότι ο πρώην γιατρός ήταν ένα «ναρκισσιστικό τέρας» και «σειριακός βιαστής».

Ένα δικαστήριο καταδίκασε τον Μάθιους τον Αύγουστο για τον βιασμό γυναικών, τις οποίες γνώρισε σε εφαρμογές γνωριμιών αναφέρει το CBS.

Stephen Matthews
Πηγή: Denver Police Department

Πολλά από τα θύματα του Μάθιους δήλωσαν ότι μπορούσαν να θυμηθούν μόνο στιγμές από αυτό που συνέβη, αφού ήπιαν ποτά με τον θύτη, ενώ μερικά κατέθεσαν ότι όταν συνήλθαν, βρέθηκαν γυμνά στο κρεβάτι μαζί του.

Οι γυναίκες είπαν στο δικαστήριο ότι στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι με αυτά που τους έλεγαν τις έβαζαν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι εκείνες έφταιγαν για ό,τι συνέβη.

Μίλησαν επίσης για το πώς αυτά που τους συνέβησαν τις άφησαν να μάχονται με το άγχος, την κατάθλιψη, την παράνοια και άλλα θέματα.

«Επέβαλες ισόβια κάθειρξη σε αυτές τις γυναίκες»

«Με νάρκωσες, με βίασες και με χειραγώγησες ώστε να πιστεύω ότι έφταιγα εγώ», είπε ένα από τα θύματά του.

Η μητέρα ενός θύματος πρόσθεσε: «Αυτό που έκανες είναι αξιοθρήνητο, επέβαλες ποινή ισόβιας κάθειρξης σε αυτές τις γυναίκες και τις οικογένειές τους».

Ο Μάθιους δεν μίλησε κατά την καταδίκη του, παρόλο που πολλά από τα θύματα τον κατηγόρησαν ότι δεν ένιωθε τύψεις για τις πράξεις του.

Ο δικηγόρος του, Ντάγκλας Κοέν, είπε ότι ο Μάθιους έμεινε σιωπηλός επειδή σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας του δικαστή.

Η στήριξη των γονέων του και η στάση των εισαγγελέων

Οι γονείς του Μάθιους παρακάλεσαν το δικαστήριο να είναι επιεικές με τον γιο τους, ο οποίος είπαν ότι είναι ναρκισσιστής αλκοολικός αλλά μπορεί να αλλάξει.

«Σε αγαπώ πάντα και ό,τι κι αν γίνει», είπε η μαμά του.

Με βάση το CBS η εισαγγελέας Βικτώρια Κέλεϊ ήταν πολύ λιγότερο συμπονετική και είπε ότι είναι σίγουρη ότι υπάρχουν «δεκάδες ή περισσότερα» θύματα.

Η εισαγγελέας του Ντένβερ, Μπεθ ΜακΚαν, αργότερα χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Μάθιους απεχθή και είπε ότι ελπίζει ότι η ποινή «παρέχει ένα είδος παρηγοριάς σε όλα τα θύματα του κ. Μάθιους, των οποίων το θάρρος είχε ως αποτέλεσμα αυτό το επιτυχές αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις