Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ιράν: Δέκα νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση κατά αστυνομικών στα Nότια της Xώρας

 


Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον αυτοκινητοπομπής της αστυνομίας του Ιράν στην ανήσυχη νότια επαρχία Σιστάν και Μπαλουσεστάν της χώρας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται τα ημιεπίσημα πρακτορεία ειδήσεων ISNA, Mehr και Tasnim, οι νεκροί είναι θύματα επίθεσης στο Gohar Kuh, περίπου 1.200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τεχεράνης.

Αρχικά, οι αναφορές περιέγραφαν απλώς μια επίθεση από «κακοποιούς» χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Αλλά λίγο αργότερα, τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 10 αξιωματικοί.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν άμεσους υπόπτους για την επίθεση, ούτε ανέλαβε κάποια ομάδα την ευθύνη.

Το παραπάνω συμβάν σημειώθηκε μετά τη μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε όλο το Ιράν νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Στόχος της επίθεσης δύο οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας

Η HalVash, ομάδα υπεράσπισης του λαού των Βαλούχων του Αφγανιστάν, του Ιράν και του Πακιστάν, δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από ένα ακινητοποιημένο φορτηγό που είχε την πράσινη λωρίδα που χρησιμοποιούν τα οχήματα της ιρανικής αστυνομίας. Στη φωτογραφία φαίνονται τα πτώματα δύο αστυνομικών στο μπροστινό κάθισμα του φορτηγού.

Σύμφωνα με την ομάδα HalVash η επίθεση φαίνεται να είχε στόχο δύο οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας και όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτά σκοτώθηκαν. Το φορτηγό φάνηκε να έχει ζημιές από σφαίρες και όχι από εκρηκτικά.

Σημειώνεται ότι το IRNA ανέφερε μέσω Telegram ότι ο Εσκαντάρ Μομένι, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, διέταξε έρευνα για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις