Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ρομποτόσκυλα των ΗΠΑ επίσημα στα πεδία των μαχών;; Κοντοζυγώνει η ώρα! - Στην αρχή ήταν η Ουκρανία. Ακολουθεί η Mέση Ανατολή και άλλα εμπόλεμα μέτωπα;


 Ο στρατός των ΗΠΑ είναι πιο κοντά στην απελευθέρωση ρομπότ στο πεδίο της μάχης, αφού έστειλε στη Μέση Ανατολή ένα με το όνομα «Μοναχικός Λύκος».

Το ρομποτόσκυλο διαθέτει ένα τυφέκιο τύπου AR-15/M16 στην πλάτη του που είναι συνδεδεμένο σε μια περιστρεφόμενη βάση που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, ικανή να εντοπίζει εναέριους στόχους.

Το ρομποτόσκυλο «Lone Wolf» σχεδιάστηκε για να καταρρίπτει εχθρικά drones.

Το οπλισμένο μηχάνημα στάλθηκε στο εξωτερικό για ασκήσεις πρόβας στο Ολοκληρωμένο Πειραματικό Κέντρο Red Sands στη Σαουδική Αραβία.

Ο αμερικανικός στρατός μοιράστηκε μια φωτογραφία του Lone Wolf την περασμένη εβδομάδα, που δείχνει ένα κορεατικής κατασκευής Ghost Robotics Vision 60 Quadrupedal-Unmanned Ground Vehicle (Q-UGV) σε άγνωστη τοποθεσία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας εκπρόσωπος του Στρατού των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο οπλισμένος σκύλος-ρομπότ ήταν ένα από τα πολλά συστήματα «μη αντισταθμιστικών UAS» που δοκιμάστηκαν τον Σεπτέμβριο.

Το Ολοκληρωμένο Πειραματικό Κέντρο Red Sands αποτελεί μέρος της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και των αραβικών κρατών του Κόλπου, η οποία ξεκίνησε το 2022.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, μοιράστηκε μόνο ότι το ρομποτόσκυλο κάνει ασκήσεις με πολλούς στατικούς στόχους εδάφους, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές εφαρμογές του.

Το τυφέκιο του “Lone Wolf” διαθέτει ένα μεγάλο σύστημα ηλεκτρο-οπτικής στόχευσης για τον εντοπισμό εναέριων στόχων με δυνατότητες υπέρυθρης ή θερμικής όρασης.

Υπάρχει επίσης μια συσκευή σκόπευσης λέιζερ στο πλάι του ρομπότ, μαζί με μια βιντεοκάμερα παρόμοια με GoPro, τοποθετημένη στο πίσω μέρος.

Οι παραπάνω αποκαλύψεις έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διαρροή βίντεο από το ουκρανικό μέτωπο με… ρομποτόσκυλα να πρωταγωνιστούν σε «απόρρητες αποστολές»!

Ανεπίσημα, τέτοια ρομπότ ήδη έχουν συμμετάσχει σε μεμονωμένες αποστολές σε πεδία μαχών πάνω στον πλανήτη.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EFE photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις